«Γιατί της έσπασα το τζάμι». Η επεισοδιακή επίσκεψη της βασίλισσας Ελισάβετ στην Κύπρο

«Γιατί της έσπασα το τζάμι». Η επεισοδιακή επίσκεψη της βασίλισσας Ελισάβετ στην Κύπρο

Στις 19 Οκτωβρίου 1993, ο Δήμαρχος της Λευκωσίας, Λέλλος Δημητριάδης, είχε μία επίσημη προσκεκλημένη η παρουσία της οποίας στο νησί είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και μεγάλη αναστάτωση.

Της Ιλιάνας Κουλάφετη

Ήταν η Βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ και αρχηγός της Κοινοπολιτείας και βρισκόταν στην Κύπρο για να παραστεί στην 29η Σύνοδο Κορυφής της Κοινοπολιτείας στο νησί. Η επίσκεψή της σημαδεύτηκε από απεργίες πείνας, επεισόδια και συλλήψεις.

Το χρυσό κλειδί της πόλης

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, το πρόγραμμα της Βασίλισσας Ελισάβετ περιείχε βόλτα στο Κάστρο της Λεμεσού, του Κολοσιού, στην Πύλη Αμμοχώστου αλλά και στο Ακρωτήρι όπου βρίσκονται οι βάσεις.

Πρώτα επρόκειτο να επισκεφθεί τη Λεμεσό, όπου ο εκεί Δήμαρχος αποφάσισε να της απονείμει το χρυσό κλειδί της πόλης ως ένδειξη φόρου τιμής.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για αφθώδη πυρετό: «Η υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει αυξημένες αποζημιώσεις»

ΠτΔ για αφθώδη πυρετό: «Η υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει αυξημένες αποζημιώσεις»

Η υπεύθυνη μας δημοσιονομική πολιτική μας επιτρέπει να απορροφούμε κρίσεις όπως ο αφθώδης πυρετός και να παρέχουμε στους κτηνοτρόφους μας σημαντικά αυξημένες αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο, σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τις ευρωπαϊκές τιμές αναφοράς κατά 150%–200% περίπου, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σε εορταστική εκδήλωση της Παναγροτικής Ένωσης Κύπρου για τα 85χρονά της.

BEST OF TOTHEMAONLINE