ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ- ΕΡΓΑΤΙΚΟ: Στο χειρουργείο ο 48χρονος -Η ακριβής κατάστασή του -Καταπλακώθηκε από πλάκες κεραμικών

ΛΕΜΕΣΟΣ- ΕΡΓΑΤΙΚΟ: Στο χειρουργείο ο 48χρονος -Η ακριβής κατάστασή του -Καταπλακώθηκε από πλάκες κεραμικών

Στα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας, στον χώρο εργασίας του 48χρονου αλλοδαπού εργάτη, ο οποίος καταπλακώθηκε από βαριές πλάκες κεραμικών, το απόγευμα της Τρίτης (6/11) στη Λεμεσό, εστιάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, τη στιγμή που ο άτυχος άντρας εξακολουθεί να νοσηλεύεται με κατάγματα στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Αρμόδια πηγή που μίλησε στο ThemaOnline την Τετάρτη (7/11), ανέφερε ότι υπάρχει μια πρώτη εικόνα, για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες καταπλακώθηκε ο άτυχος 48χρονος, με τις πρώτες ενδείξεις να δείχνουν σειρά λαθών και από τις δύο πλευρές, εργάτη – εργοδότη, που οδήγησαν στο ατύχημα, χωρίς ωστόσο να πρόκειται για το τελικό πόρισμα, όπως μας τόνισε.

Συγκεκριμένα, εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να είχαν ληφθεί μέτρα ασφάλειας, όπως τοποθέτηση ειδικών μεταλλικών πασσάλων, οι οποίοι θα απέτρεπαν ή θα μείωναν τις συνέπιες της πτώσης των κεραμικών, ενώ εξετάζεται και η κλήση στην οποία βρισκόταν το φορτίο τη στιγμή που ο εργάτης απασχολείτο με αυτό.

Σε χειρουργική επέμβαση πρόκειται να υποβληθεί σύντομα ο 48χρονος εργάτης, αφού φέρει πολλαπλά κατάγματα στο ένα του χέρι και ράγισμα σε οστά του θώρακα, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να έχει υποστεί κάποια τραύματα στον σπόνδυλο. Η ενημέρωση που υπάρχει μέχρι τις (11:00 της Τετάρτης 7/11), αναφέρει ότι παρά τα τραύματα, δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του άντρα.

Πάντως, όπως μας εξήγησε η αρμόδια πηγή, παρά τα όποια μέτρα ασφάλειας ληφθούν από πλευράς εργοδότη και εργαζόμενου, όχι μόνο για το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά γενικά σε όλους τους χώρους εργασίας, είναι αδύνατο να εξαλειφθεί παντελώς το ενδεχόμενο εργατικού ατυχήματος. Τα όποια μέτρα μπορούν να μειωσούν τις πιθανότητες αλλά και οι συνέπιες του όποιου εργατικού ατυχήματος, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και ο ανθρώπινος παράγοντας, συμπλήρωσε.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, προχωρούν σε απροειδοποίητους ελέγχους σε χώρους εργασίας και όπως μας λέχθηκε, επιβάλλονται συχνά αυστηρά πρόστιμα.

Η εικόνα που έχουν οι αρμόδιοι, είναι ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου λόγω οικονομικής κρίσης, φαίνεται να γίνονται εκπτώσεις σε θέματα ασφαλείας.

Επίσης, όπως μας εξηγήθηκε, σε χώρους εργασίας όπου υπάρχουν εργαζόμενοι από πολλές και διαφορετικές χώρες, υπάρχει κίνδυνος σε έκτακτες καταστάσεις, να δημιουργηθεί πρόβλημα ασυνεννοησίας, λόγω γλωσσικών εμποδίων.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top