ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: ‘Ισόβια’ στις Κεντρικές για 12 χιλ. ευρώ- Απεβίωσε η μάνα του την περασμένη εβδομάδα

ΚΥΠΡΟΣ:  ‘Ισόβια’ στις Κεντρικές για 12 χιλ. ευρώ- Απεβίωσε η μάνα του την περασμένη εβδομάδα

Παραμένει υπό κράτηση πατέρας δύο ανήλικών κοριτσιών, ο οποίος βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές, λόγω οφειλών προς στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες Αρχές ευαισθητοποιήθηκαν μετά από σειρά δημοσιευμάτων μας για το θέμα, από τις 26/10 , η στάση των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων φαίνεται να στέκεται τροχοπέδη στην αποφυλάκιση του πατέρα

Όπως σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενες μας δημοσιεύσεις, ο πατέρας των δυο παιδιών βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές τον τελευταίο μήνα,  για οφειλές προς τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις ύψους περίπου 30 χιλιάδων ευρώ, ενώ για να τεθεί σε εφαρμογή σχετικός διακανονισμός και να αφεθεί ελεύθερος, πρέπει σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να καταβάλει ποσό 12 χιλιάδων ευρώ.

Ο ίδιος ο άντρας, όντας κρατούμενος δεν είναι δυνατό να βρει τόσα χρήματα, με τη σύζυγό και το οικογενειακό του περιβάλλον να μην είναι σε θέση να συγκεντρώσουν το χρηματικό ποσό των 12 χιλιάδων ευρώ, γεγονός που θα αφήσει τον πατέρα στη φυλακή για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Η μητέρα του συμπολίτη μας και πατέρα των δύο ανήλικων κοριτσιών, απεβίωσε την περασμένη Τετάρτη (31/10), με τον άντρα να καταφέρνει την ύστατή να την επισκεφθεί για τελευταία φορά, μετά από σχετική άδεια και μεταφορά του στο δημόσιο νοσηλευτήριο. Επιπλέον, οι δυο ανήλικες κόρες του, ούσες σε ευαίσθητη ηλικία, έχου επηρεαστεί πολύ ψυχολογικά από την αρνητική αυτή εξέλιξη.

Το ThemaOnline, προσπάθησε την Τετάρτη (7/11) να επικοινωνήσει με τον Διευθυντή των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Θεοφάνη Τρύφωνος, αλλά λόγω φόρτου εργασίας δεν κατέστη δυνατό. Όπως πληροφορούμαστε, ο ρόλος των Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι κλειδί για την όλη υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι μετά τα δημοσιεύματά μας υπήρχε ευαισθητοποίηση από το προεδρικό, το υπουργείο δικαιοσύνης, αλλά και από τη νομική υπηρεσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top