ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο της Eurobank που αλλάζει το μέλλον των κυπριακών εταιρείων

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο της Eurobank που αλλάζει το μέλλον των κυπριακών εταιρείων

Ευκαιρία σε κυπριακές εταιρείες να «ανθίσουν» και να αναπτυχθούν δίνει η διαδικτυακή πλατφόρμα Trade Club Alliance.

Toυ Μιχάλη Μενελάου

Κατά την 3η Γενική Συνέλευση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διασύνδεσης επιχειρήσεων Trade Club Alliance (TCA), που φιλοξενήθηκε στα γραφεία της Eurobank, η οποία είναι και η αποκλειστική εκπρόσωπος σε Ελλάδα και Κύπρο, αναλύθηκε το πως μπορούν να ενταχθούν σε αυτή οι επιχειρήσεις.

Μιλώντας για τις κυπριακές εταιρείες, οι οποίες είναι ήδη μέλη της πλατφόρμας, αναφέρθηκε πως ο αριθμός τους κυμαίνεται γύρω στις 100 – 150, ενώ στόχος της πλατφόρμας είναι ο αριθμός αυτός να αυξηθεί.

Κατά τη συζήτηση αναφέρθηκε πως οι πλείστες εταιρείες είναι οι καλοί και αξιόπιστοι πελάτες των τραπεζών, ενώ και μη – πελάτες μπορούν να ενταχθούν σε αυτή.

Για να ενταχθεί μια επιχείρηση στην πλατφόρμα πρέπει να πληροί τρία κριτήρια. Να ανταπεξέλθει στα compliance checks, κάτι που ισχύει για τους μη πελάτες των τραπεζών, καθώς οι υφιστάμενοι πελάτες έχουν ήδη ανταπεξέλθει, να αξιολογηθεί η πιστοληπτική ικανότητα τους και ασχολούνται ή να θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το διεθνές εμπόριο.

Η διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα, στην ουσία έχει δημιουργήσει μια κοινή δεξαμενή επιχειρήσεων, προσφέροντας επιχειρηματικές ευκαιρίες, καθώς και ευκαιρίες δικτύωσης, σε όλες τις κατηγορίες του εμπορίου, ενώ το 2019 προγραμματίζεται η επέκταση και σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών, στους τομείς του τουρισμού και τεχνολογίες τεχνολογίας.

Το TCA χρησιμοποιεί ένα ειδικό αλγόριθμο που κάνει τις διασυνδέσεις των συμμετεχόντων εταιρειών, ενώ με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης θα αποκτήσει μεγαλύτερες δυνατότητες για τη σύζευξη εταιρειών παροχής υπηρεσιών και τεχνολογίας, η οποία θεωρείται πιο σύνθετη.

Όσον αφορά τα κόστη της πλατφόρμας, τα επωμίζονται οι τράπεζες και προσφέρεται δωρεάν στις επιχειρήσεις. Κύριο μέλημα των τραπεζών είναι να ισχυροποιηθούν οι επιχειρήσεις κάτι που θα ισχυροποιήσει και τις ίδιες στο μέλλον.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top