ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Έκρυψε τα παράνομα στον πάγκο του αεροδρομίου – Τον «έδωσε» ο πράκτορας

ΛΑΡΝΑΚΑ: Έκρυψε τα παράνομα στον πάγκο του αεροδρομίου – Τον «έδωσε» ο πράκτορας

Κατάσχεση ποσότητας αδασμοαφορολόγητων τσιγάρων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων Κύπρου, στις 12 Νοεμβρίου 2018 ανευρέθηκε ποσότητα αδασμοαφορολόγητων τσιγάρων, η οποία ήταν επιμελώς κρυμμένη, πίσω από πάγκο τουριστικής εταιρείας στο χώρο αφίξεων του Αεροδρομίου Λάρνακας.

Συνολικά ανευρέθηκαν 58 κούτες (58Χ200 τεμάχια) τσιγάρα μάρκας τα οποία δεν φέρουν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος, ένδειξη ότι είναι αφορολόγητα.

Από μαρτυρία που εξασφάλισε το Τμήμα Τελωνείων από υπάλληλο ταξιδιωτικού γραφείου διαπιστώθηκε ότι τα τσιγάρα τα μετέφερε και τα έκρυψε εκεί όπου ανεβρέθηκαν, επιβάτης ρωσικής καταγωγής που αφίχθηκε από Μόσχα με την πτήση FV5701 στις 6:30 το πρωί της 11ης Νοεμβρίου 2018.

Ο ύποπτος εντοπίστηκε κατά την αναχώρηση του από το Αεροδρόμιο Λάρνακας στις 14 Νοεμβρίου 2018 και συνελήφθη στη βάση εντάλματος σύλληψης.

Ο εισαγωγικός δασμός και οι φόροι που αναλογούν στα τσιγάρα ανέρχονται σε €2,175.

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, μετά από αίτημα του εμπλεκόμενου προσώπου, ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε τον εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων τελωνειακών αδικημάτων, με την καταβολή από μέρους του ποσού ύψους €2,900 το οποίο και κατέβαλε.

Ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος, αφού προηγουμένως τα τσιγάρα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων όπου και θα καταστραφούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top