ΔΙΕΘΝΗ

Άμεση αποφυλάκιση Ντεμιρτάς ζητά το ΕΔΑΔ

Άμεση αποφυλάκιση Ντεμιρτάς ζητά το ΕΔΑΔ

Την άμεση αποφυλάκιση του πρώην συμπροέδρου του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Σαλαχατίν Ντεμιρτάς ζήτησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) με απόφασή του αναφέροντας ότι ‘κρατείται για πολιτικούς λόγους’.

Η απόφαση για την υπόθεση Ντεμιρτάς ο οποίος είναι στη φυλακή από τον Νοέμβριο του 2016 ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί και αναφέρει ότι ο Ντεμιρτάς είχε συλληφθεί για ‘εύλογες υποψίες’, ωστόσο προσθέτει ότι στα τουρκικά δικαστήρια η παράταση της κράτησής του δεν βασίζεται σε θεμιτή και επαρκή αιτιολογία.

Αναφέρεται ακόμη ότι για αυτό τον λόγο ο Ντεμιρτάς δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στις δραστηριότητες της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ενώ επισημαίνεται ότι η μη συμμετοχή του στην προεκλογική εκστρατεία για το συνταγματικό δημοψήφισμα και τις προεδρικές εκλογές αποτελεί παραβίαση της πολιτικής ελευθερίας και πολυφωνίας.

Στην απόφαση τονίζεται ακόμη πως ενόσω ο Ντεμιρτάς παραμένει φυλακισμένος υπάρχει συνεχής παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και ζητείται η άμεση απελευθέρωσή του. Το ΕΔΑΔ ζητά από την Άγκυρα να πληρώσει στον Ντεμιρτάς 10 χιλιάδες ευρώ για ηθική αποζημίωση και 15 χιλιάδες ευρώ για έξοδα δικαστηρίου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top