ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tριγμοί στην ΕΔΕΚ: Παραιτήθηκε ο Κουντούρης - «Έλλειψη δημοκρατικότητας»

Tριγμοί στην ΕΔΕΚ: Παραιτήθηκε ο Κουντούρης - «Έλλειψη δημοκρατικότητας»

Την παραίτηση του από το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ ανακοίνωσε την Δευτέρα (26/11) μέσω γραπτής ανακοίνωσης ο Βίκτωρας Κουντούρης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, η έλλειψη δημοκρατικότητας στον τρόπο λειτουργίας του Κόμματος, στην αλλοίωση του ιδεολογικού χαρακτήρα της ΕΔΕΚ τον οδήγησαν στην παραίτηση του.

Μεταξύ άλλων αναφέρει, «δυστυχώς αισθάνομαι αυτά που με χωρίζουν είναι περισσότερα απ’ αυτά που με ενώνουν με το κόμμα».

Αυτούσια η ανακοίνωση του:

«Με την παρούσα επιστολή σας υποβάλλω την παραίτησή μου από Μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ. Θεωρώ ότι οι διαφωνίες που έχω εκφράσει για διάφορα ζητήματα που αφορούν στις θέσεις, αλλά και στον τρόπο λειτουργίας του Κινήματος, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να κατέχω τα πιο πάνω αξιώματα, αλλά ούτε και να συνεχίσω την παραμονή μου σε ένα χώρο με τον οποίο δυστυχώς αισθάνομαι ότι τελευταία αυτά που με χωρίζουν είναι περισσότερα απ’ αυτά που με ενώνουν.

Οι λόγοι της παραίτησής μου, επιγραμματικά, εστιάζονται στην έλλειψη δημοκρατικότητας στον τρόπο λειτουργίας του Κόμματος, στην αλλοίωση του ιδεολογικού χαρακτήρα της ΕΔΕΚ, αλλά και σε διαφωνία μου σε μείζονα θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία. Αν χρειαστεί, μπορώ να επεκταθώ αναλυτικότερα για τον καθένα από τους λόγους αυτούς, με συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα.

Είναι με πραγματικά μεγάλη μου απογοήτευση που έχω καταλήξει στις πιο πάνω διαπιστώσεις και είναι με ακόμη μεγαλύτερη θλίψη που ουσιαστικά υποχρεώνομαι να εγκαταλείψω έναν χώρο στον οποίο ανάλωσα τη μισή περίπου ζωή μου, αλλά και ατέλειωτες ώρες, κόπο και ενέργεια. Θεωρώ όμως ότι όταν φτάνεις σε ένα σημείο που αισθάνεσαι ότι οι διαφωνίες σου είναι περισσότερες απ’ αυτά που υποστηρίζεις, το δεοντολογικά σωστό είναι να αποχωρείς. Τυχόν περαιτέρω παραμονή μου στην ΕΔΕΚ θεωρώ ότι θα προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερη όξυνση, τόσο για το ίδιο το Κίνημα όσο και για μένα.

Η πολιτική και προσωπική μου αξιοπρέπεια επιβάλλουν να δώσω χώρο στην πλειοψηφία που επέλεξε άλλη οδό απ’ αυτήν που εγώ ονειρευόμουν. Εύχομαι οι πιο πάνω διαπιστώσεις μου να διαψευστούν και να αποδειχθεί ότι εγώ είμαι που έσφαλλα και όχι οι άλλοι, αν και πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι το πρώτο που θα συμβεί. Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι στην ΕΔΕΚ καλή συνέχεια. Παραμένω ένας απλός ενεργός πολίτης, υπέρμαχος των αρχών της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του δημοκρατικού σοσιαλισμού.»

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top