ΔΙΕΘΝΗ

Προσπάθεια Μακρόν για καθησυχασμό των διαδηλωτών με τα κίτρινα γιλέκα

Προσπάθεια Μακρόν για καθησυχασμό των διαδηλωτών με τα κίτρινα γιλέκα

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προσπάθησε να μειώσει την ένταση των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, λέγοντας ότι έχει αφουγκραστεί το θυμό και θα προσπαθήσει να ενισχύσει την αγοραστική δύναμη των πολιτών αλλά αρνήθηκε να αλλάξει πορεία στην προσπάθειά του να κάνει την Γαλλία πιο πράσινη.


Ο σαραντάχρονος κεντρώος πολιτικός αναγνώρισε ότι πολλά νοικοκυριά που δυσκολεύονται νοιώθουν πως τιμωρούνται από τους αυξανόμενους φόρους στα καύσιμα, που ενήργησε ως η σπίθα για να ξεσπάσουν τα οδοφράγματα και οι διαδηλώσεις των τελευταίων δέκα ημερών.

Ο κ. Μακρόν προσέφερε δευτερεύοντες συμβιβασμούς, λέγοντας ότι θα προωθήσει ένα μηχανισμό ο οποίος θα αναπροσαρμόζει τις φορολογικές αυξήσεις αν οι τιμές των καυσίμων ακριβαίνουν ωθούμενες από τις αυξανόμενες διεθνώς τιμές του πετρελαίου, όπως έγινε για μεγάλο μέρος του φετινού χρόνου.

Κάλεσε επίσης σε τριμηνιαία περίοδο εθνικών διαβουλεύσεων για να ετοιμαστεί ένας οδικός χάρτης που θα επιταχύνει την μετάβαση της Γαλλίας μακριά από τα ορυκτά καύσιμα, κάτι που επέμενε ότι θα παραμείνει ο κύριος στόχος του.

«Αυτό που έχω πάρει από τις τελευταίες λίγες μέρες είναι ότι δεν πρέπει να αλλάξουμε πορεία, γιατί είναι ορθή και απαραίτητη», είπε απευθυνόμενος σε Βουλευτές στο Προεδρικό Παλάτι, στο Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας διάρκειας μίας ώρας, ο κ. Μακρόν επανέλαβε αρκετές φορές ότι έχει κατανοήσει το θυμό που έχει εκφραστεί από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι κατέβηκαν στους δρόμους φορώντας κίτρινα γιλέκα αυτό το μήνα.  Αναγνώρισε ότι πολλοί Γάλλοι πολίτες νοιώθουν ότι οι φόροι επιβάλλονται «εκ των άνωθεν» και υποσχέθηκε να επιταχύνει το έργο της Κυβέρνησης για ελάφρυνση του βάρους για τις εργαζόμενες οικογένειες, καθώς και να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top