ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψυχροπολεμικό το κλίμα μεταξύ Προεδρικού – ΑΚΕΛ: «Δεν χρειαζόμαστε μαθήματα πατριωτισμού» - Απάντηση Προδρόμου - VIDEO

Ψυχροπολεμικό το κλίμα μεταξύ Προεδρικού – ΑΚΕΛ: «Δεν χρειαζόμαστε μαθήματα πατριωτισμού» - Απάντηση Προδρόμου - VIDEO

Διατηρείται η ένταση μεταξύ Προεδρικού και ΑΚΕΛ, ακόμα και μετά την συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Άντρο Κυπριανού, το πρωί της Πέμπτης (29/11).

Επιμέλεια: Μαρινέλλα Παναγιώτου

Μετά την συνάντηση, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, προέβη σε δηλώσεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, από τα γραφεία του κόμματος, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δημόσιες τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις οποίες χαρακτήρισε «άκρως προσβλητικές» για το κόμμα της Αριστεράς, «ιδιαίτερα μάλιστα όταν λέγονται από το στόμα του κύριου Αναστασιάδη, που ξέρει ποια είναι η αλήθεια», είπε.

Απάντησε επίσης την δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη: «Να βάλουμε την πατρίδα πάνω από τα μικρομάγαζα», λέγοντας: «το ΑΚΕΛ το έχει αποδείξει στην πράξη ότι έτσι λειτουργεί, ότι είναι κόμμα πατριωτικό που θέτει σε δεύτερη μοίρα τα κομματικά συμφέροντα και σε πρώτη μοίρα τα συμφέροντα της χώρας μας».

Θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι: «Ουδέποτε το ΑΚΕΛ ζήτησε να γίνουν οι οποιεσδήποτε απαράδεκτες υποχωρήσεις», αντιθέτως όπως είπε, ήταν ο Δημήτρης Χριστόφιας ως ΓΓ του ΑΚΕΛ που έθεσε επιτακτικά την ανάγκη για κατάργηση των εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας και αυτή τη θέση την υποστηρίζει μέχρι σήμερα το κόμμα της Αριστεράς.  

«Δεν χρειαζόμαστε μαθήματα πατριωτισμού και ήθους» είπε ο κ. Κυπριανού, αναφερόμενος στις θέσεις του κόμματός του που παραμένουν οι ίδιες, τις οποίες ο Πρόεδρος χαρακτήριζε «πατριωτικές» σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ.

«Θα πρέπει να διερωτηθεί ο κ. Αναστασιάδης: ‘Ποιος είναι εκείνος ο οποίος μετακινήθηκε’, για να χρειάζεται να λέει αυτά τα πράγματα που μας λέει σήμερα».

Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε και στη συνάντησή του με τον κ. Τσαβούσογλου χωρίς να αναφερθεί στο τι ειπώθηκε μεταξύ τους.

Επίσης, σχολίασε τις εντάσεις μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας για το φυσικό αέριο: «Δεν πρόκειται να χαμηλώσει η ένταση στα θέματα φυσικού αερίου, δεν πρέπει να έχουμε τέτοιες αυταπάτες» είπε και συμπλήρωσε: «Εκείνο το οποίο απαιτούμε είναι η συνέχιση του ενεργειακού προγράμματος να συνοδεύεται από ανάλογη επίδειξη πολιτικής βούλησης για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό. Μόνο τότε θα καταστήσουμε ανέφικτες τις απειλές και τους εκβιασμούς της Τουρκίας. Από εκεί και πέρα, η Τουρκία θα απειλεί και θα εκβιάζει, να μην έχουμε καμία αυταπάτη και όλοι θα μπουν σε αυτό το παιχνίδι και ο κύριος Οζερσάι και ο κύριος Ακιντζί θα συμμετέχουν σε αυτό το παιχνίδι»

«Αν υπάρξει μια επόμενη διαπραγμάτευση, θα είναι η τελευταία» εκτίμησε ο κ. Κυπριανού.

Πιο κάτω απόσπασμα των δηλώσεων του ΓΓ του ΑΚΕΛ όπως τις προέβαλε το ΡΙΚ:

Απάντησε ο Κυβενρητικός Εκπρόσωπος:

Απαντώντας στον Άντρο Κυπριανού, που ζήτησε από τον Πρόεδρο να πει πότε το ΑΚΕΛ ζήτησε να γίνουν υποχωρήσεις σε θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επειδή επικρίθηκε από κάποιους οτι ευθυνόταν για το αδιέξοδο στο Κραν Μοντανά, είχε θέσει και συνεχίζει να θέτει το ρητορικό ερώτημα: 'Τι εννοούν αυτοί που επέκριναν το Πρόεδρο για το αδιέξοδο στο Κραν Μοντανά, ότι θα έπρεπε με την Τουρκία να επιμένει σε εγγυήσεις και στρατιωτική παρουσία να είχε κλείσει σύμφωνία;' Και βεβαίως, αφού το ΑΚΕΛ όπως το επιβεβαιώνει και σήμερα ο κύριος Κυπριανού δεν δέχεται λύση με υποχώρηση στα θέματα ασφάλειας, δεν μπορεί να συγκαταλέγεται σε αυτούς που υπονοούν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε στο Κραν Μοντανή ή αλλού να κάνει συμφωνία με την Τουρκία να διατηρεί εγγυήσεις και στρατιωτική παρουσία». 

Πιο κάτω απόσπασμα των δηλώσεων του Πρόδρομου Προδρόμου όπως προβλήθηκαν από τον Alpha Kύπρου:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top