ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ζήτημα της διάνοιξης οδοφράγματος στην Αθηένου θα θέσει ο Γάλλος Πρέσβης

Το ζήτημα της διάνοιξης οδοφράγματος στην Αθηένου θα θέσει ο Γάλλος Πρέσβης

Το αίτημα για διάνοιξη της διόδου Πυροϊου έθεσε ο Δήμαρχος Αθηένου στον Γάλλο Πρέσβη.

Το αίτημα του Δήμου Αθηένου για διάνοιξη της διόδου Πυροϊού έθεσε ο Δήμαρχος και αντιπροσωπεία του Δήμου, στον Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο Ρενέ Τροκάζ.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου, ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς έγινε σήμερα δεκτός στην πρεσβευτική κατοικία στη Λευκωσία, από τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο Rene Troccaz. Στη συνάντηση παρευρίσκονταν ο αντιδήμαρχος Αθηένου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Ε/κ επικεφαλής της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπή για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων, Σώτος Ζακχαίος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Γάλλος Πρέσβης «υποσχέθηκε στον Δήμαρχο Αθηένου να θέσει το ζήτημα διάνοιξης της διόδου Πυροϊου στην επόμενη συνάντηση των πρέσβεων του Συμβουλίου Ασφαλείας με την εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ώστε να υπάρξει κοινή θέση στο συγκεκριμένο θέμα. Υποσχέθηκε επίσης να εγείρει το «δίκαιο» όπως το χαρακτήρισε «αίτημα της Αθηένου σε συναντήσεις που θα έχει με Τ/κ αξιωματούχους».

Αναφέρεται, περαιτέρω, ότι ο κ. Καρεκλάς εξήγησε και ανάλυσε στον Γάλλο Πρέσβη την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Αθηένου μετά το 1974 και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την απομόνωση λόγω του ότι ο Δήμος βρίσκεται εντός της νεκρής ζώνης και τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται και στις τρεις πλευρές του Δήμου.

Αφού ανέλυσε τη σημασία που θα έχει το άνοιγμα της διόδου Πυροϊου, ο κ. Καρεκλάς ανέφερε στον Γάλλο Πρέσβη ότι «για να επιτευχθεί το άνοιγμα της διόδου χρειάζεται μεγάλη πίεση και κατάλληλοι χειρισμοί προς την τουρκοκυπριακή πλευρά και τον κάλεσε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του ως επικεφαλής Πρεσβείας μιας μεγάλης δύναμης στην Κύπρο, να βοηθήσει στο άνοιγμα της διόδου, πιέζοντας την τουρκοκυπριακή πλευρά, υποδεικνύοντας την ανθρωπιστική πλευρά του θέματος, την αδικία που συντελείται για την περιοχή εδώ και 44 χρόνια και το γεγονός ότι η διάνοιξη της διόδου θα εξυπηρετήσει και τις δύο Κοινότητες της Κύπρου».

Αναφορά έγινε κατά τη συνάντηση στο γεγονός ότι πολλές αρχαιότητες από την περιοχή Αθηένου βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, με τον Δήμαρχο να ζητά τη βοήθεια του κ. Τροκάζ για να δοθούν στον Δήμο τρισδιάστατες απεικονίσεις τριών συγκεκριμένων αγαλμάτων, ώστε να αναπαραχθούν και τα αντίγραφα να εκτεθούν στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Τροκάζ αποδέχθηκε πρόσκληση του Δημάρχου να επισκεφθεί την Αθηένου μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων για να δει από κοντά το πρόβλημα που σχετίζεται με το αίτημα για διάνοιξη της διόδου Πυροϊου και «υποσχέθηκε να μεσολαβήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Λούβρου, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμου Αθηένου για το θέμα των αρχαιοτήτων».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top