ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Ρεκόρ 15ετίας στον πληθωρισμό

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Ρεκόρ 15ετίας στον πληθωρισμό

Στο 37,23% έφτασε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο, το υψηλότερο ποσοστό εδώ και 15 χρόνια στο ψευδοκράτος, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η «κεντρική τράπεζα».

Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι στα στοιχεία που έδωσε η «κεντρική τράπεζα» για το τρίτο τρίμηνο της τ/κ οικονομίας ο πληθωρισμός τον περασμένο Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο ήταν 20,3%, 29,88% και 37,23%, αντίστοιχα. Το ποσοστό Σεπτεμβρίου είναι το ψηλότερο από το 2002, σημειώνει η «κεντρική τράπεζα».

Στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, ο πληθωρισμός για τον Ιούλιο ήταν 14,64%, τον Αύγουστο 24,29% και τον Σεπτέμβριο 31,99%.

Στο φετινό τρίμηνο, σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, ο «κρατικός» προϋπολογισμός, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, είχε μείωση.

Στο μεταξύ, η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι χθες το δολάριο σημείωσε το χαμηλότερο του τελευταίου τετραμήνου φτάνοντας τις 5,13 τουρκικές λίρες. Σημειώνει δε ότι στις 31 Αυγούστου η στερλίνα ήταν 8,5 ΤΛ και χθες 6,59 ΤΛ ενώ το ευρώ έχει πέσει στις 5,85 ΤΛ.

Σε σχέση με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες στις 31 Αυγούστου, η εφημερίδα παρατηρεί ότι η υποχώρηση των ξένων νομισμάτων έναντι της τουρκικής λίρας έφτασε στο 31%, ωστόσο αυτό δεν έχει αντικατοπτρισθεί στις τιμές των προϊόντων για πολλά από τα οποία συνεχίζουν να αυξάνονται αντί να μειώνονται.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top