ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στυλιανίδης: «Η ΕΕ είναι ασπίδα και εγγύηση»

Στυλιανίδης: «Η ΕΕ είναι ασπίδα και εγγύηση»

Στην Κύπρο βρίσκεται τη Δευτέρα 03/12 ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης όπου το βράδυ θα τιμηθεί με το Βραβείο "Γιάννος Κρανιδιώτης" για την προσφορά του στην Ευρώπη και στην Κύπρο. 

Σχολιάζοντας στο ΚΥΠΕ την απονομή του βραβείου στον ίδιο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε ότι "αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα μια διάκριση που φέρει το βαρύ όνομα του αρχιτέκτονα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, του Γιάννου Κρανιδιώτη". Η ένταξη στην ΕΕ, ανέφερε ο Χρ.Στυλιανίδης, ήταν η μεγαλύτερη κατάκτηση της Κύπρου από τότε που έγινε ανεξάρτητο κράτος.

"Η ΕΕ είναι η ασπίδα προστασίας μας και η εγγύηση της ευημερίας του λαού μας και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε και να το εκτιμήσουμε. Όταν άρχιζε αυτή η προσπάθεια, ούτε αυτονόητη ήταν, ούτε δεδομένη η θετική κατάληξή της", σημείωσε ο Επίτροπος.

Η τιμητική εκδήλωση που οργανώνει ο ΟΠΕΚ, θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία.

 Για τον τιμώμενο θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (μέσω τηλεμηνύματος), η πρώην Επίτροπος της ΕΕ για την Ναυτιλία & Αλιεία Μαρία Δαμανάκη και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. 

Την Τρίτη 04/12 ο Επίτροπος Στυλιανίδης θα γίνει δεχτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top