LIKE ONLINE

ΚΥΠΡΟΣ: Οργή και διαμαρτυρία για τα ψηλά ενοίκια - «Ευημερούν μόνο οι αριθμοί και όχι οι πολίτες» - VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ: Οργή και διαμαρτυρία για τα ψηλά ενοίκια - «Ευημερούν μόνο οι αριθμοί και όχι οι πολίτες» - VIDEO

Απορρίφθηκαν σχέδια που στάλθηκαν από την Αρχή Αναπτύξεως Γης στο Υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με καταγγελία του κ. Φράγκου στην επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής όπως αναφέρθηκε σε εκπομπή του ΡΙΚ.

Επίμελεια: Ιάκωβος Ιακώβου

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα» δεν εγκρίθηκαν σχέδια του ΚΟΑΓ για άμεση οικοδόμηση.

Μεταξύ άλλων στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ακινήτων με τον εκπρόσωπο του κ. Μουσκίδη όπως είπε πρέπει να στηριχθούν οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και να υποστηριχθούν σωστά.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής με την σειρά του ανάφερε ότι το γεγονός όπου τα ενοίκια αυξάνονται είναι ζήτημα ζήτησης και προσφοράς Δεν μπορεί να γίνει υπερβολική προσφορά αφού μπορεί να βρεθούν με υποστατικά τα οποία μπορεί να μένουν άδεια. Επίσης αναφέρθηκε και στους κακοπληρωτές ενοικιαστές.

Η απάντηση στην αναφορά για κακούς ενοικιαστές από την Κίνηση ενάντια στα ακριβά ενοίκια ήταν ότι είναι απέναντι σε αυτούς που είναι κακοπληρωτές και είναι περιορισμένες οι περιπτώσεις αυτές. Ο σκοπός είναι τα ενοίκια να είναι σε υποφερτά πλαίσια.

Ο κ. Γιώργος Στυλιανού, εκπρόσωπος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών δήλωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο και αναγκάζει κόσμο να φεύγει από τα κέντρα των πόλεων και να μένουν μακριά αφού τους συμφέρει να πληρώνουν τις βενζίνες.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Κίνησης για το δικαίωμα της Στέγασης, εστίασαν στο γεγονός ότι σύμφωνα με κυβερνητικές δηλώσεις το δημόσιο χρέος θα πάει στο 70% και θα υπάρχουν πλεονασματικοί προϋπολογισμοί. Ο συνάδελφος Στέλιος Στυλιανού, πρόσθεσε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας το πιο πάνω γεγονό2ς, ότι «ευημερούν μόνο οι αριθμοί και όχι οι πολίτες».

Υπάρχει πρόβλημα στέγασης στην πόλη της Λεμεσού κάτι το οποίο είναι αλληλένδετο και ξεκινά με τα υψηλά ενοίκια αναφέρθηκε ακόμη από τους  εκρποσώπους της Κινησης.

Επίσης, δήλωσαν ότι είναι ανύπαρκτες οι εστίες του ΤΕΠΑΚ κάτι που οξύνει το πρόβλημα στέγασης.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του ΕΒΕ, τα επόμενα δύο χρόνια ακόμη 5,000 άνθρωποι θα πρέπει να στεγαστούν στην Λεμεσό». Οπότε, όπως ανάφερε η Κίνηση, ενάντια στα ακριβά ενοίκια θα πρέπει η στεγαστική πολιτική του κράτος «να ξεκινήσει άμεσα».

https://www.youtube.com/watch?v=817nzUBYtn0

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top