ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Παίζουν με τις ζωές των αστέγων- Τους 'πέταξαν' στο δρόμο μέσα στις βροχές- Παρέμβαση Αιμιλιανίδου

ΛΕΜΕΣΟΣ: Παίζουν με τις ζωές των αστέγων- Τους 'πέταξαν' στο δρόμο μέσα στις βροχές- Παρέμβαση Αιμιλιανίδου

Την τραγική κατάσταση συνανθρώπων μας που πλέον, όχι μόνο δυσκολεύονται να ζήσουν αξιοπρεπώς, αλλά δεν έχουν ούτε και κάπου να στεγαστούν φαίνεται πως δεν αντιλαμβάνονται οι αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους.

Σύμφωνα με μια πολύ σοβαρή καταγγελία από την «Κίνηση για το δικαίωμα της Στέγασης» το Γραφείο Ευημερίας άφησε στο δρόμο την Τρίτη 4/12 δύο άστεγους οι οποίοι διέμεναν με χρήματα του κράτους σε ξενοδοχείο (χαμηλού κόστους) της Λεμεσού.

Όπως πληροφορούμαστε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής την Δευτέρα 3/12 ο εκπρόσωπος της Κίνησης, διέκοψε τους ομιλητές και ανέφερε ότι σε 10 λεπτά δύο άστεγοι που διέμεναν σε κατάλυμα της πόλης θα αναγκάζονταν να μείνουν στο δρόμο, καθώς έληγε το 24ωρο και 48ωρο διαμονητήριο τους, αντίστοιχα.

Βουλευτές καθώς και η Πρόεδρος της Επιτροπής Ελένη Μαύρου, ζήτησαν από τον Γενικό Διευθυντή του Υπ. Εργασίας που ήταν παρών στην επιτροπή να επιληφθεί άμεσα του θέματος και μετά από μια σειρά τηλεφωνημάτων, υπήρξε ένα αίσιο τέλος, με διαβεβαιώσεις ότι οι δύο άστεγοι δεν θα κατέληγαν στο δρόμο αλλά πίσω στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν.

Δυστυχώς όπως μας καταγγέλλει ο Λευτέρης Γεωργίου, η όλη διαμονή στο ξενοδοχείο της Λεμεσού κράτησε μόλις για 24 ώρες και μέχρι τα μέλη της Κίνησης για το Δικαίωμα της Στέγασης να αποχωρήσουν από τη Βουλή.

Λίγο πριν από το μεσημέρι της Τρίτης 4/12 ενημερώθηκαν πως οι δύο άστεγοι εκδιώχθηκαν απο το ξενοδοχείο, σε μια δύσκολη μέρα με βροχές και κακοκαιρία στη Λεμεσό. «Σε μια προσπάθεια υπαλλήλου του ξενοδοχείου να συνεννοηθεί με μέλη του Γρ. Ευημερίας του απάντησαν να μην τους ξαναενοχλήσει για το συγκεκριμένο θέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Γεωργίου που στη συνέχεια και μέσω του νομικού συμβούλου της Κίνησης Ζήνωνα Νικολαΐδη προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με αρμόδιους λειτουργούς χωρίς όμως ανταπόκριση.

Η μόνη επιλογή του κύριου Γεωργίου ήταν να τηλεφωνήσει προσωπικά με την Ζέτα Αιμιλιανίδου όπου της ανέφερε τα γεγονότα και την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με προσωπικές τις κινήσεις να έχει διευθετήσει την παραμονή των δύο άστεγων στο ξενοδοχείο, άγνωστο για πόσες ακόμα μέρες.

«Κάποιοι ενοχλούνται από τις πρωτοβουλίες και τη δράση μας, αλλά δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές ανθρώπων» τα λόγια του κύριου Γεωργίου που κάλεσε για άλλη μια φορά τις αρμόδιες υπηρεσίες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους.

«Δεν είμαστε στην αντίπερα όχθη και αυτό πρέπει να το καταλάβουν επιτέλους. Υπάρχουν λειτουργοί στο Γραφείο Ευημερίας που προσπαθούν πολύ με τα λιγοστά μέσα που έχουν στη διάθεση τους, ωστόσο είναι πασιφανές πως το συγκεκριμένο τμήμα χρειάζεται ενίσχυση» κατέληξε ο εκπρόσωπος της Κίνησης για το Δικαίωμα της Στέγασης που κάλεσε για πολλοστή φορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δώσει μια λύση σταθερή στο πρόβλημα το οποίος δυστυχώς έχει γιγαντωθεί.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top