Τουλάχιστον 75 βουλευτές των Συντηρητικών δηλώνουν ότι θα υποστηρίξουν την Μέι

Τουλάχιστον 75 βουλευτές των Συντηρητικών δηλώνουν ότι θα υποστηρίξουν την Μέι

Τουλάχιστον 75 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενόψει της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής εναντίον της ηγεσίας της, βάσει των δημόσιων δηλώσεων που έχουν κάνει σε μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μέι χρειάζεται να εξασφαλίσει μια απλή πλειοψηφία --158 βουλευτών από τους 315-- για να παραμείνει στην ηγεσία.

Μυστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί μεταξύ των 18:00 και 20:00 τοπική ώρα (20:00 και 22:00 ώρα Ελλάδος).

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας Λίαμ Φοξ και ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ντέιβιντ Λίντινγκτον δήλωσαν σήμερα ότι θα υποστηρίξουν την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που θα διεξαχθεί αργότερα σήμερα.

"Θα υποστηρίξω την πρωθυπουργό @theresa_may απόψε", αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Φοξ, ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του Brexit.

"Είναι εντελώς ακατάλληλη ώρα για μια αμφισβήτηση. Η χώρα περιμένει από μας να προσφέρουμε σταθερότητα κι όχι επιζήμια διαίρεση", προσθέτει.

Ο Λίνινγκτον σημείωσε επίσης ότι η πρωθυπουργός έχει την αμέριστη υποστήριξή του.

Παράλληλα το πρωθυπουργικό γραφείο της Μέι ανακοίνωσε ότι η πρωθυπουργός ματαίωσε σύνοδο του υπουργικού της συμβουλίου που προβλεπόταν να γίνει αργότερα σήμερα μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας για την διεξαγωγή ψηφοφορίας κατά της ηγεσίας της από τους βουλευτές του Συντηρητικού της Κόμματος.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η σχέση σήμερα με τον Αβέρωφ, η στήριξη στην Αννίτα και ο «εμμονικός» Οδυσσέας Μιχαηλίδης – Δείτε βίντεο

Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η σχέση σήμερα με τον Αβέρωφ, η στήριξη στην Αννίτα και ο «εμμονικός» Οδυσσέας Μιχαηλίδης – Δείτε βίντεο

O Νίκος Αναστασιάδης στην πολιτική του καριέρα έζησε, άκουσε και είδε πολλά. Σε συνέντευξή του στην κάμερα του ThemaOnline μίλησε μεταξύ άλλων για τις στιγμές διχασμού στον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά και τη δυναμική που παρουσιάζει για ισχυρή συσπείρωση όταν πρέπει.

BEST OF TOTHEMAONLINE