Τα γαϊδούρια προκαλούν αναστάτωση στους δρόμους της Καρπασίας

Τα γαϊδούρια προκαλούν αναστάτωση στους δρόμους της Καρπασίας

Ατυχήματα με γαϊδούρια στην Καρπασία, προκαλούν αντιδράσεις.

Τη λήψη μέτρων μεταξύ της Γιαλούσας και του Ριζοκαρπάσου ζητεί ο σύνδεσμος περιβαλλοντικής προστασίας και κοινωνικού ακτιβισμού Ριζοκαρπάσου, μετά τα τελευταία οδικά δυστυχήματα που προκλήθηκαν λόγω γαϊδάρων, κάνοντας λόγο για εκστρατεία δυσφήμησης.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο πρόεδρος του εν λόγω συνδέσμου Φιράτ Μποράκ, ανέφερε ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι το «τμήμα περιβάλλοντος» προσπαθεί να συγκεντρώσει τα γαϊδούρια της χερσονήσου εδώ και δύο χρόνια σε μικρούς χώρους.

Ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων στο δρόμο Γιαλούσας – Ριζακαρπάσου για την αποτροπή ατυχημάτων με γαϊδούρια και δήλωσε ότι θα πρέπει να μετακινήσουν τα ζώα σε κλειστούς χώρος όχι κοντά σε κύριους δρόμους.

Σε δύο χωριστά ατυχήματα προχθές το βράδυ, οχήματα συγκρούστηκαν με γαϊδούρια που πετάχτηκαν στον δρόμο ξαφνικά, με αποτέλεσμα το ένα τετράποδο να σκοτωθεί και το άλλο να τραυματισθεί σοβαρά. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν και τα αυτοκίνητα.

Κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονταν γιατί έχουν περάσει δύο χρόνια από την εξαγγελία και τα γαϊδούρια είναι ακόμα ελεύθερα, σημειώνοντας ότι και στο παρελθόν υπήρξαν πολλά τροχαία λόγω του ότι πετάγονταν στο δρόμο.

Ανακοίνωση, εφιστώντας την προσοχή των οδηγών στην εν λόγω περιοχή, είχε εκδώσει και η «αστυνομία».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Eπιτυχή γεώτρηση στον «Πήγασο» - Προανήγγειλε ανακοινώσεις τη Δευτέρα ο Υπ. Ενέργειας

Eπιτυχή γεώτρηση στον «Πήγασο» - Προανήγγειλε ανακοινώσεις τη Δευτέρα ο Υπ. Ενέργειας

Η τελευταία γεώτρηση η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα στο βυθοτεμάχιο 10 από την Exxon Mobil, στον στόχο Πήγασος, είναι μία επιτυχής γεώτρηση, "την οποία θα ανακοινώσουμε την Δευτέρα", ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.