ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αλλάζει ο χάρτης της κοκαΐνης- Κύπρος και Τουρκία επιβεβαιώνουν- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αλλάζει ο χάρτης της κοκαΐνης- Κύπρος και Τουρκία επιβεβαιώνουν- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αλλάζει ο χάρτης της διακίνησης κοκαΐνης σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανία, αφού μετά την Κύπρο, εντοπίστηκε και στην Τουρκία φορτίο με αρκετά κιλά κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες από το Εκουαδόρ.

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας, για αλλαγή στα δρομολόγια διακίνησης κοκαΐνης που φτάνουν στην Ευρώπη, αφού όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα μας στις 15/12, νέες συμμορίες από παραγωγούς στη Λατινική Αμερική προσπαθούν να αποσπάσουν μέρος της αγοράς στην Ευρωπαϊκή που κατέχει η ιταλική μαφία.

Σύμφωνα λοιπόν με το κέντρο έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο παρακολουθεί το φαινόμενο με έδρα τη Λισαβόνα, οι έμποροι κοκαΐνης, στήνουν νέα δίκτυα εισαγωγής και διακίνησης, με την υπόθεση που απασχόλησε τις Κυπριακές Αρχές τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου 2018, με τον εντοπισμό κοκαΐνης βάρους 44 κιλών και αξίας 4,5 εκατομμυρίων ευρό, να επιβεβαιώνουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης.

Η ποσότητα των ναρκωτικών εντοπίστηκε σε φορτίο με μπανάνες από το Εκουαδόρ, ενώ πριν φτάσει στο νησί μας είχε κάνει ενδιάμεσο σταθμό στην Μάλτα, από όπου και ειδοποιήθηκαν οι Κυπριακές Αρχές.

Παρόμοια υπόθεση καταγράφεται και στην Τουρκία, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της “Hurriyet” το Σάββατο 22/12, αναφέρεται στον εντοπισμό ποσότητας κοκαΐνης βάρους 32 κιλών σε φορτίο με μπανάνες πάλι από το Εκουαδόρ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν αρχικά μέσω ακτίνων X-Ray, ενώ στον εντοπισμό συνέδραμαν και εκπαιδευμένοι σκύλοι της τουρκικής αστυνομίας. Τα 32 κιλά ήταν κρυμμένα στο σύστημα ψύξης του εμπορευματοκιβωτίου, που έφθασε στο λιμάνι του Ambarlı, κοντά στα σύνορα με την Γεωργία.

Έτσι λοιπόν, μετά την διαπίστωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανία, αλλά και την επιβεβαίωση, καλούνται τόσο οι Κυπριακές Αρχές, αλλά κυρίως η Ευρωπαϊκή Ένωση να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, με την αλλαγή στον τρόπο διακίνησης της κοκαΐνης, πριν τα νέα κυκλώματα ριζώσουν για τα καλά.

 

Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφίες από Hurriet

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top