Την έλλειψη ενότητας στον κόσμο στιγμάτισε ο Πάπας

Την έλλειψη ενότητας στον κόσμο στιγμάτισε ο Πάπας

Ο Πάπας Φραγκίσκος στην πρώτη ομιλία του για τη νέα χρονιά στιγμάτισε την έλλειψη ενότητας σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ προειδοποίησε για το σκληρό κυνήγι του κέρδους, που εξυπηρετεί μόνο τους λίγους.

“ Πόση διάλυση κι απομόνωση υπάρχει σε μεγάλο βαθμό γύρω μας. Ο κόσμος έχει ολοκληρωτικά διασυνδεθεί, ενώ από την άλλη μεριά, φαίνεται ότι σταδιακά γίνεται όλο και πιο ασύνδετος,” είπε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία του για το νέο έτος στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Ο ίδιος απέδωσε φόρο τιμής στην μητρότητα, κάνοντας αναφορά σε έναν κόσμο που κοιτάει στο μέλλον, ενώ ξεχνά “ μία μητρική ματιά,” παρατηρώντας ότι ένας τέτοιος κόσμος είναι κοντόφθαλμος.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.