Την έλλειψη ενότητας στον κόσμο στιγμάτισε ο Πάπας

Την έλλειψη ενότητας στον κόσμο στιγμάτισε ο Πάπας

Ο Πάπας Φραγκίσκος στην πρώτη ομιλία του για τη νέα χρονιά στιγμάτισε την έλλειψη ενότητας σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ προειδοποίησε για το σκληρό κυνήγι του κέρδους, που εξυπηρετεί μόνο τους λίγους.

“ Πόση διάλυση κι απομόνωση υπάρχει σε μεγάλο βαθμό γύρω μας. Ο κόσμος έχει ολοκληρωτικά διασυνδεθεί, ενώ από την άλλη μεριά, φαίνεται ότι σταδιακά γίνεται όλο και πιο ασύνδετος,” είπε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία του για το νέο έτος στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Ο ίδιος απέδωσε φόρο τιμής στην μητρότητα, κάνοντας αναφορά σε έναν κόσμο που κοιτάει στο μέλλον, ενώ ξεχνά “ μία μητρική ματιά,” παρατηρώντας ότι ένας τέτοιος κόσμος είναι κοντόφθαλμος.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Η άφιξη στην Κύπρο του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο, δεν αποτελεί ακόμη μία τυπική ευρωπαϊκή επίσκεψη. Έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το Κυπριακό φαίνεται να επανέρχεται δυναμικά στη διεθνή ατζέντα, με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιχειρούν συντονισμένα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την πρώτη ουσιαστική πολιτική επανεκκίνηση, έπειτα από χρόνια στασιμότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE