ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – «HELIOS»: Στη δημοσιότητα ο ποινικός φάκελος - DVDs και φωτογραφίες της τραγωδίας

ΚΥΠΡΟΣ – «HELIOS»: Στη δημοσιότητα ο ποινικός φάκελος - DVDs και φωτογραφίες της τραγωδίας

Πρόσβαση στον ογκωδέστατο φάκελο της Αστυνομίας για την αεροπορική τραγωδία της «Ήλιος» που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο,  θα έχουν πολίτες, αφού αναμένεται να παραδοθεί στο Κρατικό Αρχείο.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», η Αστυνομία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το Κρατικό Αρχείο για να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε έγγραφα και άλλο υλικό να παραδοθούν σε συγκεκριμένη μορφή για να είναι αξιοποιήσιμα, ώστε όποιος επιθυμεί να ανατρέξει σε μαρτυρίες και εκθέσεις για να πληροφορηθεί πως συνέβη η τραγωδία με 121 θύματα.

Πρόκειται για τον ποινικό φάκελο που παρουσιάστηκε το 2009 στο δικαστήριο με 4,500 τεκμήρια.

Εκτός από έγγραφα που καταγράφονται συγκλονιστικές μαρτυρίες και τα αίτια της τραγωδίας, περιλαμβάνονται και μεγάλος αριθμός ψηφιακών δίσκων ή DVDs που περιέχουν φωτογραφίες ή βίντεο τόσο των θυμάτων όσο και της σκηνής του αεροπορικού δυστυχήματος στο Γραμματικό.

Σημειώνεται ότι, υπάρχουν φωτογραφίες και καταθέσεις που δεν θα δοθούν ποτέ στην δημοσιότητα, λόγω του ευαίσθητου περιεχόμενού τους. Αφορούν κυρίως φωτογραφίες από τις νεκροψίες και τις εκθέσεις των ιατροδικαστών, που για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να τεθούν σε δημόσια πρόσβαση.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, προσωπικά αντικείμενα παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στην αεροπορική τραγωδία, δόθηκαν σε οικεία τους πρόσωπα, ενώ εξαρτήματα του αεροσκάφους, επιστράφηκαν στις Ελληνικές Αρχές από τον ανακριτή της υπόθεσης, Θεμιστό Αρναούτη, μετά την παρουσίαση τους στην δίκη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top