ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Τα ονόματα που «παίζουν» για αντικαταστάτες της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Τα ονόματα που «παίζουν» για αντικαταστάτες της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη

Από τα μέσα Μαρτίου η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, θα πρέπει μα αρχίσει να ενημερώνει τον διάδοχό της για το χαρτοφυλάκια που θα αναλάβει.

Και ήδη, φαίνεται πως έχουν αρχίσει οι πολιτικές ζυμώσεις για τον αντικαταστάτη της κα. Γιωρκάτζη, αν και τον τελευταίο λόγο έχει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο οποίος, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», φαίνεται να τονίζει στους στενούς του συνεργάτες είναι πως δεν πρέπει να γίνει οποιοδήποτε λάθος στην επιλογή, αφού ήδη η Κύπρος έχει «πληρώσει» αρκετά από τις τράπεζες.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου», τα ονόματα που ακούγονται ως ικανοί για να αναλάβουν την θέση του διοικητή είναι δύο μέλη του υφιστάμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Ηροδότου και τον Ανδρέα Περσιάνη. Ωστόσο, δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ο εκλεκτός να προέρχεται και από το εξωτερικό, αλλά να είναι Κύπριος.

Όσον αφορά την θέση του εκτελεστικού συμβούλου, αυτή φαίνεται να έχει «κλειδώσει» μετά από πολιτικές διεργασίες που είχε το Προεδρικό με συγκεκριμένο κόμμα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top