ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέμα εβδομάδων η εφαρμογή του ΕΣΤΙΑ - Στα χέρια των βουλευτών το μέλλον του

Θέμα εβδομάδων η εφαρμογή του ΕΣΤΙΑ - Στα χέρια των βουλευτών το μέλλον του

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να είναι έτοιμο το κράτος να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει την εφαρμογή του σχεδίου ΕΣΤΙΑ, δεδομένου ότι και η Βουλή θα αποδεσμεύσει στο σχετικό κονδύλιο, όπως ανέφερε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

 

 
Στην ενημέρωσή του προς την Επιτροπή, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η ετοιμασία ενός λεπτομερούς συμφωνητικού μεταξύ κράτους και τραπεζών που θα είναι το νομικό κείμενο που θα αποτυπώνει αυτά που προβλέπονται στο σχέδιο. Το συμφωνητικό αυτό θα πρέπει να περάσει από  νομοτεχνικό έλεγχο και ακολούθως θα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο ως αναπόσπαστο μέρος του σχεδίου ΕΣΤΙΑ και θα αποτυπώνει λεπτομέρειες όπως, η διάρκεια του δανείου, ο τρόπος εξέτασης των ενστάσεων και η αναστολή τυχόν δικαστικών μέτρων που έχουν ληφθεί από την τράπεζας εις βάρος του δανειολήπτη.
 
Ο Υπουργός ανέφερε επίσης ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα αποσταλούν και γραπτώς στη βουλή τα πρώτα αιτήματα αποδέσμευσης που αφορούν το ΕΣΤΙΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top