ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Οι ανεγκέφαλοι και αθυρόστομοι του Facebook πλέον καταδικάζονται - 'Ανόητος που υιοθέτησες παιδιά από Ασία… βλάκες!'

ΚΥΠΡΟΣ: Οι ανεγκέφαλοι και αθυρόστομοι του Facebook πλέον καταδικάζονται - 'Ανόητος που υιοθέτησες παιδιά από Ασία… βλάκες!'

Για πρώτη φορά στην Κύπρο, καταδικάστηκε πρόσωπο για σχόλια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αφού θεωρήθηκε ρατσιστικό και ότι προωθούσε τo μίσος και την βία. Το δικαστήριο με την απόφασή του, έστειλε μηνύματα σε όσους προβαίνουν σε πανομοιότυπες συμπεριφορές.  

Η γυναίκα που κατηγορείτο, καταδικάστηκε την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, με 800 ευρώ πρόστιμο.

Την κατηγορούμενη, κατήγγειλε πολίτης που λογομάχησε μαζί της πριν από δύο χρόνια, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, η γυναίκα που καταδικάστηκε, είχε αναγράψει κάτω από φωτογραφία παιδιού που ανάρτησε ο άλλος πολίτης ότι: «Η γυναίκα σου δεν πρέπει να είναι Κύπρια ή ακόμα Ευρωπαία, Ασιάτισσα μου φαίνεται… τώρα εξηγούνται πολλά πράγματα… ωστόσο δεν έπεσα έξω στην ψυχανάλυση μου».

Ο πολίτης της απάντησε: «Είσαι απλώς ανόητα. Τα μωρά μας είναι υιοθετημένα».  Η κατηγορούμενη, συνέχισε την συζήτηση λέγοντας: «Κι εσύ πιο ανόητος από εμένα που υιοθέτησες παιδιά από Ασία… βλάκες!».

Στην συνέχεια, ο παραπονούμενος, έστειλε με screenshots τα σχόλια στην Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, η οποία με την σειρά της ενημέρωσε Γεν. Εισαγγελέα και Αρχηγό Αστυνομίας, για διερεύνηση.

Η Αστυνομία σχημάτισε ποινικό φάκελο για την υπόθεση και αυτή οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου. Η γυναίκα κατηγορήθηκε ότι διέμεινε και κατέστησε διαθέσιμο ρατσιστικό και ξενοφοβικό υλικό στο διαδίκτυο, που προωθεί τις διακρίσεις, το μίσος ή τη βία.

Σημειώνεται ότι η κατηγορούμενη παραδέχθηκε ενοχή.

Ακόμα, αξίζει να αναφερθεί ότι ο σχετικός νόμος για τέτοια αδικήματα, προνοεί ποινές φυλάκισης μέχρι και 5 χρόνια και πρόστιμο μέχρι 20. 000 ευρώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top