ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο όχι για ΓεΣΥ από ακόμα μια ομάδα γιατρών

Νέο όχι για ΓεΣΥ από ακόμα μια ομάδα γιατρών

Η Χειρουργική Εταιρεία Κύπρου συστήνει στα μέλη της να μην ενταχθούν στην παρούσα φάση στο ΓεΣΥ.

Η Χειρουργική Εταιρεία Κύπρου συστήνει στα μέλη της να μην ενταχθούν στην παρούσα φάση στο Γενικό Σύστημα Υγείας, ωστόσο, σημειώνει ότι θα κρατήσει την πόρτα του διαλόγου ανοικτή.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, ύστερα από τη χθεσινή έκτακτη συνέλευση της, η Χειρουργική Εταιρεία Κύπρου εκφράζει την ετοιμότητα της να ενταχθεί στο ΓεΣΥ αν πεισθεί τεκμηριωμένα για την ασφαλή παροχή φροντίδας υγείας προς τους τους ασθενείς.

Η ΧΕΚ δηλώνει πως υποστηρίζει την εφαρμογή του ΓεΣΥ δεδομένου ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για να είναι βιώσιμο, ενώ σημειώνει ότι στηρίζει τις αποφάσεις της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και τις ενέργειες του για τη βελτίωση του ΓεΣΥ.

Προσθέτει πως υποστηρίζει την εφαρμογή του ΓεΣΥ, ωστόσο, απαιτεί ασφαλείς ποιοτικές και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αφού είναι πεπεισμένη ότι δεν έχει γίνει η σωστή προεργασία από τους αρμοδίους.

Όπως αναφέρει «το ΓεΣΥ πρέπει να διασφαλίζει σωστές απολαβές στους παρόχους» και καλεί κατά κύριο λόγο την κυβέρνηση να αντιληφθεί την ευθύνη της και να δεσμευτεί για κάλυψη των τυχόν ελλειμμάτων, για τα επόμενα 5 χρόνια.

Επίσης, ζητά τον διαχωρισμό αμοιβής ιατρών νοσηλευτηρίων και ξεκάθαρη αμοιβή ανά ιατρική πράξη, καθώς και ενιαία αντιμετώπιση, εργασιακή και μισθολογική των Χειρούργων της Κύπρου -ιδιωτών και κρατικών- και την ανάληψη της επαγγελματικής ευθύνης από τον ΟΑΥ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top