ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Δεν λιώνουν τα χιόνια στο Τρόοδος - Αναμένονται βροχές

ΚΥΠΡΟΣ: Δεν λιώνουν τα χιόνια στο Τρόοδος - Αναμένονται βροχές

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από την Πέµπτη (24/1) αναµένεται ασθενής χαµηλή πίεση και κατά διαστήµατα σκόνη στην ατµόσφαιρα.

Την Τετάρτη (23/1) περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και σταδιακά το απόγευµα τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη και το απόγευµα στα ανατολικά παράλια µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 10 στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος µε παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν ανατολικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε µέτριους µέχρι ισχυρούς, 4 µε 5 µποφόρ, και παροδικά στα νοτιοδυτικά µέχρι πολύ ισχυρούς, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη για να καταστεί σταδιακά γενικά ταραγµένη και στα προσήνεµα παράλια τοπικά ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη (24/1) ο καιρός θα είναι αρχικά κατά διαστήµατα συννεφιασµένος. Μετά το µεσηµέρι αναµένονται τοπικά βροχές ή και µεµονωµένη καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να σηµειωθεί χιόνι ή χιονόνερο.

Την Παρασκευή (25/1) περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, µε πιθανότητα να σηµειωθούν ελαφρές βροχές ή και ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο (26/1) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ παροδικά θα εµφανίζονται αυξηµένες νεφώσεις.

Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 56 εκατοστά στην Πλατεία Τροόδους.

(23/01/2019 06:12) Ενημέρωση για την κατάσταση του οδικου δικτύου

Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι Κελοκεδάρων – Αμαργέτης – Νατάς και Σαλαμιού – Γαλαταριάς, στην Επαρχία Πάφου, καθώς και ο δρόμος στο γεφύρι Τζιελεφού από Άγιο Νικόλαο προς Πέρα Βάσα, στην επαρχία Πάφου, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού.

Στις υπόλοιπες επαρχίες δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα στο οδικό δίκτυο.

Λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών που επικρατούν η κατάσταση στο οδικό δίκτυο παρουσιάζει συχνές αλλαγές. Ως εκ τούτου οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Προτρέπονται οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και την ενημερωτική σελίδα http://www.cypruspolicenews.com/, καθώς επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top