ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη ο τέως πρωθυπουργός της Σκωτίας

Συνελήφθη ο τέως πρωθυπουργός της Σκωτίας

Στη σύλληψη του τέως πρωθυπουργού της Σκωτίας και τέως ηγέτη του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ προχώρησε η τοπική αστυνομία.

Η σύλληψη έγινε τη νύχτα της Τετάρτης. Έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του, αλλά η φύση αυτών παραμένει αδιευκρίνιστη.

Ο κ. Σάλμοντ τελούσε υπό έρευνα από την αστυνομία της Σκωτίας μετά από εμπιστευτική έρευνα της τοπικής κυβέρνησης επί καταγγελιών δύο γυναικών ότι ο τέως πρωθυπουργός τις είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά προ ετών. Η κυβέρνηση της Σκωτίας απέστειλε το πόρισμα της έρευνάς της στην αστυνομία τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Άλεξ Σάλμοντ αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, αλλά αναφορές στον σκωτσέζικο Τύπο υποστηρίζουν ότι η αστυνομική έρευνα έχει διευρυνθεί λαμβάνοντας υπόψη περισσότερες καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Στις αρχές του μήνα οι αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί στη Σκωτία παραδέχθηκαν ενώπιον δικαστηρίου ότι ο χειρισμός των καταγγελιών των δύο γυναικών έγινε με παράτυπο τρόπο. Συγκεκριμένα, μέλος της επιτροπής που διεξήγαγε την κυβερνητική έρευνα είχε στενή σχέση με τις δύο γυναίκες ως σύμβουλός τους.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top