ΔΙΕΘΝΗ

Αποστάσεις ΕΕ από δηλώσεις του Ευρωπαίου Επίτροπου Αβραμόπουλου για τις «Πρέσπες»

Αποστάσεις ΕΕ από δηλώσεις του Ευρωπαίου Επίτροπου Αβραμόπουλου για τις «Πρέσπες»

Αποστάσεις Κομισιόν για τις δηλώσεις Αβραμόπουλου για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη Συμφωνία των Πρεσπών κρατάει η Κομισιόν. Συγκεκριμένα τόσο ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος Μαργαρίτης Σχοινάς, όσο και η Επίτροπος Τάισεν, όταν κλήθηκαν να τοποθετηθούν επί των δηλώσεων του Επιτρόπου, παρέπεμψαν στην πάγια θέση της ΕΕ.

Αναλυτικά, κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών. η κ. Τάισεν είπε: "Δεν μπορώ να το σχολιάσω, δεν έχω δει τι είπε ο συνάδελφός μου Αβραμόπουλος, εδώ και εκεί, όμως μπορώ να σας πω ότι στο Κολέγιο συζητάμε και καταλήγουμε στην θέση του Κολεγίου και αυτή βλέπω πάντοτε να υπερασπίζονται οι συνάδελφοί μου".

Από την πλευρά του ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε: "Θα ήθελα να επαναλάβω αυτά που σας είπε η Επίτροπος Τάισεν σε σχέση με το πως λαμβάνονται οι αποφάσεις στο Κολέγιο. Το Κολέγιο λαμβάνει αποφάσεις ομόφωνα, σε αυτά τα θέματα και όπως σωστά μας υπενθυμίζετε, η θέση της ΕΕ είναι γνωστή σε όλους και την εκφράζει ο Πρόεδρος Γιούνκερ, η Ύπατη Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος, ο Επίτροπος Χαν".

Συνέχισε λέγοντας ότι "πρόκειται για μια σημαντική συμφωνία με στόχο να τερματίσει μια από τις παλαιότερες αντιδικίες στην περιοχή, και αποτελεί ταυτόχρονα μια ευκαιρία να ξεπεράσουμε το παρελθόν και να προχωρήσουμε στη συμφιλίωση, όχι μόνο για την περιοχή, αλλά και για την Ευρώπη ως σύνολο".
"Παρακολουθούμε πλέον τις διαδικασίες για την εφαρμογή και αυτό που μετράει τώρα είναι η ψήφος στο ελληνικό κοινοβούλιο, τίποτα άλλο δεν μετράει παρά μόνο η κυρίαρχη βούληση του ελληνικού κοινοβουλίου", ανέφερε.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με γραπτό του μήνυμα προς τον Τύπο είχε χθες βράδυ δηλώσει ότι "η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι ισόρροπη και ως εκ τούτου, προβληματική".

" Είναι άλλο ο γεωγραφικός προσδιορισμός που όλες οι κυβερνήσεις συμφωνήσαμε και άλλο ο ιστορικός προσδιορισμός, που επιχειρείται μέσω της συμφωνίας. Εθνότητα και γλώσσα σημαίνουν εθνική υπόσταση και δίνουν λαβή για αλυτρωτικές εθνικιστικές πολιτικές. H κυβέρνηση θα είχε κινηθεί διαφορετικά αν, αντί να αγνοήσει και στη συνέχεια προκαταλάβει τα πολιτικά κόμματα, είχε επιδιώξει την εθνική συνεννόηση πριν προχωρήσει στη συμφωνία", είχε πει ο κ. Αβραμόπουλος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top