ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Πότε υποχωρεί η σκόνη που 'έπνιξε' το νησί

ΚΑΙΡΟΣ: Πότε υποχωρεί η σκόνη που 'έπνιξε' το νησί

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή το Σάββατο (26/01). Η σκόνη, που παρατηρείται στην ατµόσφαιρα, αναµένεται να αποµακρυνθεί σταδιακά, το βράδυ της Κυριακής (27/01).

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, αρχικά µέτριοι, 4 µποφόρ και σταδιακά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη αλλά τοπικά, στα δυτικά και τα βόρεια, ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Αργότερα πιθανό να σχηµατιστεί τοπική αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Σταδιακά θα καταστεί µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά σταδιακά µέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Αργά το απόγευµα θα καταστούν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα, το πρωί, αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, και πιθανό χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Από το µεσηµέρι ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Τρίτη ο καιρός θα καταστεί µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος. Τοπικά δυνατό να πέσουν ελαφρές βροχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος. Στην ατµόσφαιρα δυνατό να εµφανιστεί σκόνη. Από το µεσηµέρι και µετά αναµένονται τοπικά, κυρίως ελαφρές, βροχές αλλά τη νύκτα πιθανό να σηµειωθούν και µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, σε σχέση µε την Τρίτη.

Το ύψος των χιονιών στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 55 εκατοστά.

(ΚΥΠΕ/ΠΚ/ΚΧΡ)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top