ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΡΟΔΟΘΕΟΥ: Δεν παραδέχεται τίποτα ο 37χρονος – Ζήτησε νομική αρωγή ο 26χρονος

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΡΟΔΟΘΕΟΥ: Δεν παραδέχεται τίποτα ο 37χρονος – Ζήτησε νομική αρωγή ο 26χρονος

Ενώπιων του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παρουσιάστηκαν την Τρίτη (29/01) οι δύο κατηγορούμενοι για την απόπειρα φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου, όπου ο 37χρονος δεν παραδέχθηκε καμία ενοχή, ενώ ο 26χρονος ζήτησε νομική αρωγή.

Της Γεωργίας Παππούτα

Μη παραδοχή απάντησε ο 37χρονος, για τις κατηγορίες ότι σε συνωμότησε και αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Νίκο Ροδοθέου, μαζί με «Σήφη» και Ρούντολφ, αλλά και στην κατοχή όπλου και πυρομαχικών.

Σημειώνεται ότι η Κατηγορουσα Αρχή ανάφερε ότι ο 37χρονος δεν μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους γιατί έχει κάνει και άλλα αδικήματα όπως εμπρησμό, καταστροφή μαρτυρικού υλικού, κλοπή και συνομωσία για διάπραξη κακουργήματος. Σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος ο πρώτος κατηγορούμενος υπάρχει περίπτωση διάπραξης και άλλων αδικημάτων, συμπλήρωσε η Κ.Α.

Ο δικηγόρος του 37χρονου δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του, ωστόσο ζήτησε την συγκεκριμενοποίηση της συμμετοχής του στην απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου.

Από την άλλη, ο 26χρονος που παραδέχθηκε τις κατηγορίες, ζήτησε νομική αρωγή και ζητήθηκε να ετοιμαστεί έκθεση για την οικογενειακή του κατάσταση.

Ο δικαστής αποφάσισε ότι με τα πιο πάνω δεδομένα, τα δύο πρόσωπα θα παραμείνουν υπό κράτηση. 

Θυμίζουμε ότι, πρόκειται για τον 37χρονο Παλαιστίνιο και τον 26χρονο Ελληνοκύπριο, οι οποίοι είχαν συλληφθεί όταν προσπαθούσαν να μεταφέρουν την μοτοσικλέτα που εντοπίστηκε και την οποία ο Νίκος Ροδοθέου, αναγνώρισε ως εκείνη που επέβαιναν τα δύο πρόσωπα, που πυροβόλησαν εναντίον του. 

Στην τελευταία δικάσιμο της Τετάρτης (16/01), ο δικηγόρος του 37χρονου Παλαιστίνιου ζήτησε χρόνο για να δώσει την απάντηση του, αφού όπως ανέφερε του είχαν δοθεί νέα στοιχεία από την Κατηγορούσα Αρχή. Ο 26χρονος παραδέχθηκε ότι παρείχε βοήθεια στα δύο άτομα ενώ γνώριζε ότι ήταν ένοιχοι κακουργήματος. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top