ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άτομα ευρωπαϊκού προγράμματος επισκέφθηκαν το Τμήμα Φυλακών

Άτομα ευρωπαϊκού προγράμματος επισκέφθηκαν το Τμήμα Φυλακών

Εταίροι του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ready…..Go» επισκέφθηκαν το Τμήμα Φυλακών της Κύπρου.

Οι εταίροι του προγράμματος του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ready…..Go»  από άλλες έξι ευρωπαϊκές χώρες – από τη Γαλλία, τη Λετονία, τη Φιλανδία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Μάλτα, επισκέφθηκαν την Τρίτη (29/1) το Τμήμα Φυλακών, όπου ενημερώθηκαν για τη φιλοσοφία και το μοντέλο σωφρονισμού που εφαρμόζεται, για τα προγράμματα άθλησης, ψυχαγωγίας και επανένταξης και γενικά για τις καινοτόμες αλλαγές στις οποίες έχει προβεί η Διεύθυνση τα τελευταία χρόνια.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος το  «Ready…..Go» είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που έχει ως θέμα τον αθλητισμό εντός των Φυλακών και η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα από τους εταίρους του, που υλοποίησε αθλητικά προγράμματα στις Φυλακές σε ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι ψυχικά ασθενείς και οι ανήλικοι, καθώς και σε ειδικές ομάδες κρατουμένων, όπως είναι οι σεξουαλικά αδικοπραγούντες κατά των ανηλίκων.
 
Οι εταίροι του προγράμματος μαζί με το προσωπικό του Τμήματος Φυλακών που έλαβαν μέρος στο Πρόγραμμα, συμμετείχαν μαζί με κρατούμενους σε ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο των Φυλακών, έκαναν αεροβική γυμναστική με τις γυναίκες κρατούμενες και έπαιξαν αντισφαίριση και μπάτμιντον μαζί με άλλους κρατούμενους.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Διεύθυνσης του Τμήματος Φυλακών για ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών των σωφρονιστικών υπηρεσιών, το Τμήμα συμμετέχει σε περισσότερα από 16 ευρωπαϊκά προγράμματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top