ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Επ' ανδραγαθία προαγωγές στην Αστυνομία με οικονομικό αντίκρισμα

ΚΥΠΡΟΣ: Επ' ανδραγαθία προαγωγές στην Αστυνομία με οικονομικό αντίκρισμα

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών ολοκλήρωσε τη συζήτηση του νομοσχεδίου, με το οποίο εκχωρείται στον Αρχηγό Αστυνομίας η εξουσία να προβαίνει σε επ΄ ανδραγαθία προαγωγές σε τακτικούς και ειδικούς αστυνομικούς, οι οποίοι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα κατά την άσκηση του καθήκοντος τους, δήλωσε μετά τη συνεδρία της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Γεωργίου.

Όπως ανέφερε,  επειδή στο κείμενο του νόμου οι προαγωγές δεν συνοδεύονταν από μισθολογικά και συνταξιοδοτικά ωφελήματα, η Επιτροπή αναμένει το νέο κείμενο νόμου ώστε οι επ’ ανδραγαθία προαγωγές να έχουν και οικονομικό αντίκρισμα.

Ο κ. Γεωργίου αφού διευκρίνισε πως η Βουλή δεν μπορεί να περιλάβει οικονομικά ωφελήματα, καθώς θα αυξήσει τον Προϋπολογισμό του κράτους, καθιστώντας αντισυνταγματικό το νόμο, που θα ψηφίσει, θα αναμένει το αρμόδιο Υπουργείο να καταθέσει νέο κείμενο νόμου, εντός μιας εβδομάδας, ώστε οι επ΄ ανδραγαθία προαγωγές  να έχουν και συνταξιοδοτικά ωφελήματα.

Ο κ. Γεωργίου αφού ανέφερε ότι η αφορμή δόθηκε με τον πρόσφατο τραυματισμό του τακτικού και ειδικού αστυνομικού εν ώρα καθήκοντος, είπε πως οι προαγωγές θα γίνονται μετά θάνατον προς αυτούς που είτε έχασαν τη ζωή τους κατά την επιτέλεση του καθήκοντος τους, είτε προς αυτούς που υπέστησαν σωματική βλάβη, είτε επειδή, κατά την κρίση του Αρχηγού Αστυνομίας έθεσαν τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα σε πραγματικό κίνδυνο προκειμένου να επιτελέσουν το καθήκον τους.

Ο κ. Γεωργίου είπε επίσης ότι η Επιτροπή Νομικών ολοκλήρωσε την κατ΄ άρθρο συζήτηση του εναρμονιστικού νομοσχεδίου για την Προστασία των Φυσικών Προσώπων έναντι της Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από αρμόδιες αρχές για τους σκοπούς της Πρόληψης, Διερεύνησης, Ανίχνευσης ή Δίωξης Ποινικών Αδικημάτων ή της Εκτέλεσης Ποινικών Κυρώσεων και για την Ελεύθερη Κυκλοφορία των Δεδομένων αυτών και θα ακολουθήσει τοποθέτηση των μελών της Επιτροπής σε 15 ημέρες επί του αναθεωρημένου κειμένου του προτεινόμενου νόμου.

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις νόμου του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα  για τροποποιήσεις στο Σύνταγμα ώστε να καταστεί δυνατό το ανακλητό της θητείας του Προέδρου, Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας και Βουλευτού και της σχετικής πρότασης της Κυβέρνησης που είναι ενώπιον της Επιτροπής με Νομοσχέδιο, σε 15 ημέρες θα γίνει ανταλλαγή απόψεων με στόχο τη διαμόρφωση ενοποιημένης νομοθετικής πρότασης για τροποποίηση του Συντάγματος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top