ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με σβηστές ΜΗΧΑΝΕΣ στα προημιτελικά!

Με σβηστές ΜΗΧΑΝΕΣ στα προημιτελικά!

Το παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Νέα Σαλαμίνα (30/1) ολοκληρώθηκε με τους κιτρινοπράσινους να κερδίζουν 2-0. Το πρώτο γκολ ο Τρισκόφσκι στο 23′, έδωσε αέρα δύο τερμάτων ο Ακοράν στο 59ο λεπτό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους και να επιβάλουν τον ρυθμό τους με τον δικό τους τρόπο. Αναγνωριστικό το ξεκίνημα και παρά το γεγονός πως είχαμε κάποια σουτ εκατέρωθεν (για την ΑΕΚ με τον Τρισκόφσκι και για τη Νέα Σαλαμίνα με τον Ελουντού) το 0-0 παρέμενε.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που για να προκριθούν ήθελαν το γκολ αλλά οι κιτρινοπράσινοι το βρήκαν πρώτοι. Συγκεκριμένα στο 23′ ο Γιάννου από δεξιά έκανε το γύρισμα και από κοντά ο Τρισκόφσκι με προβολή έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Αλβμπόγκε και έκανε το 1-0. Αυτό που ζητούσε ο Ιδιάκεθ έγινε πράξη και η ομάδα του πήρε προβάδισμα.

Τα επόμενα λεπτά βρήκαν το συγκρότημα του Σάββα Πουρσαϊτίδη να προσπαθεί να αντιδράσει άμεσα όμως οι γηπεδούχοι κρατούσαν την μπάλα και είχαν επιβάλει τον ρυθμό τους. Η Νέα Σαλαμίνα όμως δεν έδειξε σημάδια ότι θα παρατήσει το παιχνίδι, οι παίκτες της έτρεχαν συνεχώς για να πιέζουν και να βρουν χώρους να δημιουργήσουν.

Με την συμπλήρωση 35 λεπτών αγώνα η ΑΕΚ κέρδιζε με 1-0 όμως πέρα του γκολ δεν είχε πετύχει κάτι άλλο αξιόλογο μεσοεπιθετικά, όπως το ίδιο βέβαια και οι φιλοξενούμενοι.

Η επόμενη καλή στιγμή ήταν για τους γηπεδούχους όμως το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Ακοράν έφυγε λίγο έξω (στο 38ο λεπτό). Μέχρι τη λήξη των πρώτων 45΄δεν άλλαξε κάτι με την ΑΕΚ και τη Νέα Σαλαμίνα να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τους κιτρινοπράσινους να κερδίζουν 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και η ΑΕΚ ήθελε να κρατήσει μπάλα και η Νέα Σαλαμίνα να βρει γρήγορο γκολ.

Στο 48′ άγγιξε το 1-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρέινολτς, που απέφερε και την κίτρινη στον Κάσες (τις έκανε 2 στο κύπελλο και θα απουσιάσει από το πρώτο παιχνίδι της φάσης των 8), όμως ο Τόνιο είδε την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του.

Απάντησε με τον Τέτε η ΑΕΚ στο 51′ (ο Αλβμπόγκε απομάκρυνε δύσκολα το δυνατό του σουτ) και στο 59′ ήρθε το δεύτερο γκολ που κλείδωσε οριστικά την πρόκριση για τους κιτρινοπράσινους. Ο Ακοράν έγινε δέκτης μιας εξαιρετικής μπαλιάς από τον Γιάννου, και με την μια έκανε το πλασέ και σημείωσε το 2-0.

Το τέρμα αυτό πάγωσε τον ρυθμό του αγώνα, οι δύο μονομάχοι έριξαν ταχύτητες και άρχισαν να σκέφτονται τους επόμενους αγώνες τους που είναι για το πρωτάθλημα. Αγώνες σημαντικοί και για ΑΕΚ και για Νέα Σαλαμίνα αφού θα κρίνουν πολλά ενόψει της συνέχειας.

Οι δύο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους με μοναδικό μελανό σημείο τον τραυματισμό του Γκολομπάρτ στο 60ο λεπτό με τον Χατζηκωνσταντή να τον αντικαθιστά.

Η ΑΕΚ μέχρι το τέλος έκανε συντήρηση δυνάμεων, κράτησε την μπάλα και δεν κινδύνεψε εκτός από δύο φάσεις. Η μια έγινε στο 62′ όπου ο Σιαθάς έκανε το παράλληλο γύρισμα και με εξουδετερωμένο τον Τόνιο ο Σικόρσκι δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας (σωτήρια έπεσε ο Μόισοφ), ενώ στο 89′ η κεφαλιά του Σικόρσκι έφυγε λίγο έξω. Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν κατάφερε να βρει στόχο ο φορ των ερυθρολεύκων και το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Το τελικό σφύριγμα του Βασίλη Δημητρίου βρήκε την ΑΕΚ νικήτρια με 2-0, πήρε την πρόκριση για τους 8 του κυπέλλου και η Νέα Σαλαμίνα πλέον επικεντρώνεται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και την προσπάθεια για είσοδο στην πρώτη εξάδα.

ΑΕΚ: Τόνιο, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ, Λαρένα, Ακοράν, Τέτε, Τρισκόφσκι, Κάσες, Γκονζάλεθ (66’Καταλά), Τζέφρεν (74’Χέφελ), Γιάννου (82’Ακίνο)

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Αλβμπόγκε, Γκαρσία, Γκολομπάρτ (63′ Χατζηκωνσταντής), Χριστοφόρου, Μιντίκκης, Νικολάου (54’Κορέια), Μαργκάσα (68’Κωστής), Ρέινολντς, Σιαθάς, Ελουντού, Σικόρσκι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάσες/ Ρέινολντς, Σικόρσκι, Κωστή, Γκαρσία.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top