ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεν έθελξε ο ΑΠΟΕΛ αλλά πήρε το ζητούμενο – Ντεμπούτο με γκολ για Βιντιγκάλ!

Δεν έθελξε ο ΑΠΟΕΛ αλλά πήρε το ζητούμενο – Ντεμπούτο με γκολ για Βιντιγκάλ!

Χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο ο ΑΠΟΕΛ (παρότι έλεγχε το ματς στο μεγαλύτερο διάστημα του), κέρδισε την ΕΝΠ στο «Τάσος Μάρκου» με 0-2 και πήρε το ζητούμενο που ήταν η νίκη και οι τρεις βαθμοί μετά από δύο σερί «στραβοπατήματα.

Με αυτή τη νίκη, οι «γαλαζοκίτρινοι» ανέβηκαν στους 45 πόντους, είναι ξανά μόνοι στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα και είναι στο +3 από την ΑΕΛ και στο +4 από τον Απόλλωνα.

Τα γκολ για την ομάδα της Λευκωσίας, σημείωσαν οι Ζαχίντ και Βιντιγκάλ, με τον δεύτερο να σκοράρει στο ντέμπούτο του. Πρώτη εμφάνιση με ασίστ για τον Γιάκολις, που δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Οι «βυσσινί» με αυτή την ήττα, παρέμειναν στους 16 βαθμούς και στην 9η θέση.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο μέρος κύλησε στη μετριότητα, με τον ΑΠΟΕΛ να έχει μεν την κατοχή μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά χωρίς να μπορεί να κυριαρχήσει στο γήπεδο, αφού τα βρήκε σκούρα από την πολύ καλά οργανωμένη μεσοαμυντική διάταξη των γηπεδούχων και δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία.

Ουσιαστικά, οι «γαλαζοκίτρινοι» σκόραραν στην πρώτη και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία που δημιουργήσαν στο παιχνίδι, όταν στο 29ο λεπτό ο Ζαχίντ με ωραίο σουτ εντός περιοχής, νίκησε τον Πέτρου (έπειτα από ασίστ του Νατέλ) και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Μετά το γκολ, οι «βυσσινί» δεν έδειξαν σημάδια αντίδρασης, αφού συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, χωρίς κάποια αλλαγή στο πλάνο τους (να αμύνονται δηλαδή στο μισό γήπεδο και να ψάχνουν μία καλή αντεπίθεση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα).

Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε επίσης στο ίδιο τέμπο, να… «ταλαιπωρεί» τη μπάλα χωρίς να μπορεί να «πατήσει» με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ, αφού οι παίκτες του έδειχναν «εγκλωβισμένοι» από την αμυντικογενή τακτική του αντιπάλου, όμως το θετικό γι΄ αυτούς, ήταν ότι κατάφεραν στο 29΄ και «ξεκλείδωσαν» την άμυνα των γηπεδούχων και πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ.

Συνοπτικά, ήταν ένα πρώτο ημίχρονο που κύλησε σε αργό τέμπο, με εξαίρεση κάποια μικρά διαστήματα, με αρκετά λάθη εκατέρωθεν, δυνατές «μονομαχίες» και ανούσια κατοχή μπάλας και κυκλοφορία από τους φιλοξενούμενους, απέναντι σε μία ΕΝΠ που αμυνόταν μαζικά και δεν πήρε κανένα ρίσκο στο επιθετικό τρίτο, ούτε και μετά το 0-1.

Περισσότερα σε λίγο…

Κίτρινες: – 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΝΠ (Φελκ): Πέτρου, Βαλλιάνος, Σαρ, Φυτανίδης, Αμπαρτζουμιάν, Κοσμάς, Μαϊσουράτζε, Σερμπάκοφ (73΄ Ουντόζι), Γκοζλάν (90΄ Θ. Κολοκούδιας), Γκλάβινα (68΄ Πίττας), Ολίβα.

ΑΠΟΕΛ (Ρόκο): Βάτερμαν, Βούρος, Μερκής, Ιωάννου, Καζού, Μοράις (70΄ Γκέντσογλου), Σόουζα, Ζαχίντ (82΄ Βιντιγκάλ), Νατέλ (69΄ Μπέζακ), Τάμαρι, Γιάκολις.

Στάδιο: «ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΚΟΥ»
Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α΄ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β΄ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Νεοφύτου Νεόφυτος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top