ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη παραμονής για Φορτούνα απέναντι στον Δώνη – Πάρτι γενεθλίων για Βέρντερ

Νίκη παραμονής για Φορτούνα απέναντι στον Δώνη – Πάρτι γενεθλίων για Βέρντερ

Με τον Τάσο Δώνη να μπαίνει αλλαγή στο 46’ αλλά να μην σκοράρει, η Φορτούνα Ντίσελντορφ κέρδισε 3-0 την προτελευταία Στουτγκάρδη και πλέον απέχει 10 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού στη Bundesliga.

Βίοι αντίθετοι για Φορτούνα Ντίσελντορφ και Στουτγκάρδη, μετά το μεταξύ τους 3-0 με το οποίο επικράτησε η πρώτη μέσα στο γήπεδό της, στο τελευταίο σημερινό χρονικά παιχνίδι, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής στην Bundesliga.

Κι αυτό γιατί η νεοφώτιστη ομάδα απέχει πλέον 10 βαθμούς από την 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ για τον υποβιβασμό. Θέση στην οποία βρίσκονται οι Σουηβοί, με τον Μάρκους Βάιντσιρλ να βλέπει την καρέκλα του να… τρίζει επικίνδυνα, πλέον!

Η Φορτούνα ήταν καλύτερη σε όλο το ματς και ο Κενάν Καραμάν πέτυχε το πρώτο του φετινό τέρμα με τη φανέλα της, κεφαλαιοποιώντας την υπεροχή της, λίγο μετά το ημίωρο.

Στην επανάληψη, η Στουτγκάρδη χρησιμοποίησε τον «δικό μας», Τάσο Δώνη, σε μια προσπάθεια να αλλάξει τα κακώς κείμενα, αλλά ήταν οι γηπεδούχοι αυτοί που πέτυχαν ξανά γκολ, με τον Όλιβερ Φινκ στο 49’.

Για να έρθει ο Μπενίτο Ράμαν στο 85΄ με εκπληκτική «λόμπα» πάνω από τον Ρον Ρόμπερτ Τσίλερ και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Φορτούνα.

Ενώ, πλην του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν και τον Νίκολας Γκονζάλες, ο οποίος αποβλήθηκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τη χρήση του VAR, για μπουνιά που έριξε στον Καάν Αϊχάν…

Πάρτι γενεθλίων για Βέρντερ με… καλεσμένο τον Σταφυλίδη

Η Βέρντερ Βρέμης συνέτριψε 4-0 την Άουγκσμπουργκ, που είχε ξανά βασικό τον Κώστα Σταφυλίδη, σκοράροντας τρία γκολ μέχρι το… 28’, στο πρώτο ματς στην επέτειο των 120 ετών από την ίδρυση της!

Σε… υγιεινό απογευματινό περίπατο μετέτρεψε η Βέρντερ το σημερινό «επετειακό» παιχνίδι της με την Άουγκσμπουργκ, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Bundesliga, όπως μαρτυράει και το υπέρ της 4-0, μέσα στη Βρέμη!

Οι «πράσινοι» ήταν καθολικά ανώτεροι, προηγήθηκαν με γκολ από… τα αποδυτήρια, όταν μετά από έξυπνη πάσα του Ντάβι Κλάασεν ο Μίλοτ Ράσικα μπέρδεψε τον «δικό μας» Κώστα Σταφυλίδη -που ξεκίνησε για τρίτο σερί ματς βασικός, βγάζοντας όλο το 90λεπτο- και με πλασέ άνοιξε το σκορ μόλις στο 5’.

Ο Γιοχάνες Έγκεσταϊν πήρε το «ριμπάουντ» μετά από εκτέλεση κόρνερ και σουτ του Νίκλας Μοιζάντερ και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Γκρέγκορ Κόμπελ, κάνοντας το 2-0 και σκοράροντας για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική!

Η… βροχή των γκολ συνεχίστηκε στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν μετά από μια ωραία ξεδιπλωμένη αντεπίθεση της Βέρντερ, ο Μαξ Κρούζε πάσαρε στον Κλάασεν, εκείνος είδε τον Ράσικα και ο τελευταίος με σουτ από τα 14 μέτρα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Βέρντερ, που ανέβηκε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα…

Ο σκόρερ αναγκάστηκε να γίνει αλλαγή στο 36ο λεπτό, λόγω ενός μυϊκού τραυματισμού. Αυτό όμως όχι μόνο δεν πτόησε την ομάδα από τον γερμανικό Βορρά, αλλά ήταν ο Κέβιν Μέβαλντ, που τον αντικατέστησε ο οποίος σκόραρε στο 83’, με δεξί σουτ!

Με το τελικό 4-0 να κλείνει ιδανικά το «πάρτι» που έστησε η Βέρντερ λόγω της συμπλήρωσης 120 ετών από την ίδρυση της και να αφήνει την φιλοξενούμενη ομάδα στην 15η θέση της βαθμολογίας, τρεις βαθμούς πάνω από τα μπαράζ του υποβιβασμού.

Αναλυτικά η 21 αγωνιστική

Παρασκευή (08/02)
Μάιντς-Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-5
(9’ Κουάισον – 5’ Γουέντελ, 19’ Χάβερτς, 30’, 64’ Μπραντ, 43’ Μπελαράμπι)

Σάββατο (09/02)
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ 3-3
(32’ Σάντσο, 43’ Γκέτσε, 67’ Γκερέιρο – 75’, 87’ Μπελφοντίλ, 83’ Καντεράμπεκ)

Λειψία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-0

Γκλάντμπαχ-Χέρτα Βερολίνου 0-3
(30’ Καλού, 56’ Ντούντα, 76’ Ζέλκε)

Αννόβερο-Νυρεμβέργη 2-0
(45’+5’, 77’ Μίλερ)

Φράιμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 3-3
(37’ Γκρίφο, 70’, 87’ Βάλντσμιντ – 11’ Ρουσιγιόν, 63’ πεν. Βέγκχορστ, 74’ Στέφεν)

Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε 3-1
(11′ αυτ. Μπρούμα, 27′ Λεβαντόφσκι, 57′ Γκνάμπρι – 25′ Κουτούτσου)

Κυριακή (10/02)
Βέρντερ Βρέμης-Άουγκσμπουργκ 4-0
(5′, 28′ Ράσικα, 27′ Γ. Έγκεσταϊν, 83′ Μέβαλντ)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Στουτγκάρδη 3-0
(34′ Καραμάν, 49′ Φινκ, 85′ Ράμαν)

Η επόμενη (22η) αγωνιστική

Παρασκευή (15/02)
Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου (21:30)

Σάββατο (16/02)
Σάλκε-Φράιμπουργκ (16:30)
Χόφενχαϊμ-Αννόβερο (16:30)
Στουτγκάρδη-Λειψία (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Μάιντς (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης (19:30)

Κυριακή (17/02)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ (16:30)
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Φορτούνα Ντίσελντορφ (19:00)

Δευτέρα (18/02)
Νυρεμβέργη-Μπορούσια Ντόρτμουντ (21:30)

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top