ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η «έκρηξη» που δεν έγινε ποτέ...

Η  «έκρηξη» που δεν έγινε ποτέ...

Γράφει ο Στέλιος Δημοσθένους. Στην πραγματικότητα, άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα στο αυτοκίνητο της συζύγου του διαιτητή Βασίλη Δημητρίου. Στην ουσία, αυτή η «έκρηξη» είναι λες και δεν έγινε ποτέ.

Δυστυχώς, το έργο το έχουμε ξαναδεί, με μια διαφορά. Κάθε φορά που επαναλαμβάνεται, γίνεται λιγάκι πιο τρομαχτικό. Μέχρι να φθάσουμε σε ακραίες καταστάσεις, για να αρχίσουμε να κατηγορούμε από την αρχή αυτούς που δεν έκαναν τίποτα, βγάζοντας ασφαλώς τον εαυτό μας έξω από την ιστορία.

Σε όλα αυτά τα τραγικά και καταδικαστέα που συμβαίνουν στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, ευθύνη έχουμε όλοι. Όλοι όσοι ασχολούμαστε και αγαπάμε το άθλημα αλλά αντί να το προστατεύουμε, το σπρώχνουμε στον γκρεμό.

Είναι με λύπη που διαβάζω πως η ΚΟΠ φταίει μόνο την Αστυνομία και τους δράστες για όλα όσα συμβαίνουν, οι ομάδες το μόνο που ζητούν είναι να «καθαρίσει» το ποδόσφαιρο και οι διαιτητές ζητούν προστασία από την πολιτεία και να σταματήσουν να ακούν μόνο υποσχέσεις.

Υποσχέσεις όμως ακούμε όλοι. Αλλά βλέπουμε πράγματα και θαύματα. Η Αστυνομία διερευνά, διερευνά, αλλά στη φυλακή δεν μπήκε κανείς. Δεν έχει χώρο να τους βάλουν; Πως ακριβώς βοηθούν οι ομάδες, με το ρίχνουν λάδι στη φωτιά πριν από τους αγώνες; Πως βοηθά η ΚΟΠ, που αποφάσισε τώρα πως η Δικαστική ήταν για... άλλα πράγματα και να διορίζει αθλητικό δικαστή που θα αλλάξει τα πάντα; Ποιος έχει φέρει το ποδόσφαιρο μας σε αυτή την κατάσταση; Λέμε πως υπάρχει προκατάληψη. Πως γίνεται να μην υπάρχει με αυτά που βλέπει και διαβάζει ο κόσμος;

Για μια στιγμή πήγα να ξεχάσω πως συνεχίζονται οι έρευνες για τις σοβαρές καταγγελίες Παναγή. Το ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως η διαφθορά στο χώρο του ποδοσφαίρου μας είναι μεγαλύτερη από αυτήν που μπορούμε να αντιληφθούμε, το θυμάται κανείς;

Όχι κύριοι. Αυτή η «έκρηξη» δεν έγινε ποτέ. Γιατί όσο δυνατά και να ακούστηκε, στα αυτιά μας δεν έφθασε ποτέ. Γιατί είμαστε μάρτυρες σε ένα έργο με πολλούς πρωταγωνιστές.

Υ.Γ Άνανδρη πράξη, δεν είναι μόνο να βάζεις βόμβα και να φεύγεις. Είναι επίσης και να κουβαλάς μυστικά με στόχο το προσωπικό συμφέρον, ή το συμφέρον μιας ομάδας. Είναι πλούσιο το ελληνικό λεξικό, ας διαβάσουμε και καμιά διαφορετική λέξη. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top