ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εφαρμογή του ΓεΣΥ καλούν οι παραπληγικοί ζητώντας την συμπόρευση όλων

Σε εφαρμογή του ΓεΣΥ καλούν οι παραπληγικοί ζητώντας την συμπόρευση όλων

Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου ζητάει την χωρίς καθυστέρηση εφαρμογή του ΓεΣΥ και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν την απαιτούμενη διάθεση συνεργασίας και ειλικρίνειας.

«Για την επιτυχή εφαρμογή του ΓεΣΥ χρειάζεται να συμπορευθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, αρμόδιες υπηρεσίες, επαγγελματίες υγείας, παρόχοι υπηρεσιών υγείας, επαγγελματίες στον τομέα φαρμάκων και ασθενείς», αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.

Οι ασθενείς από τη δική τους πλευρά, προστίθεται, «αναγνωρίζουν το σημαντικό έργο που επιτελούν οι επαγγελματίες υγείας και το δικαίωμα τους για τις καλύτερες συνθήκες εργασίας και συνεργασίας».

 «Η εφαρμογή του ΓεΣΥ θα διασφαλίσει την άμεση, σωστή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας ισότιμα στους ασθενείς, με ευρύτερο κοινωνικό όφελος. Ως εκ τούτου είναι απαραίτητο ο κάθε επαγγελματίας να αφουγκραστεί τη φωνή του ασθενή που τον καλεί να δηλώσει τη στήριξη του στην εφαρμογή του ΓεΣΥ όπως έχει σχεδιαστεί και ψηφιστεί ομόφωνα από όλα τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή», σημειώνεται.

 «Αναμένουμε από όλους τους εμπλεκόμενους, αρμόδιες υπηρεσίες, επαγγελματίες στον τομέα και ΟΑΥ την απαιτούμενη διάθεση συνεργασίας με ειλικρίνεια για να προσφέρουμε στη χώρα τις καλύτερες συνθήκες για εξυπηρέτηση του δικαιώματος της υγείας. Είναι η στιγμή που θα μετρηθεί η υπευθυνότητα μας απέναντι στην κοινωνία και τον κύπριο πολίτη, ειδικά σε αυτούς που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες», προστίθεται.

Η οργάνωση ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη «για την αποφασιστικότητα του να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ και τη διάθεση του για δράσεις στήριξης όπου χρειάζεται με στόχο την επιτυχία του. Επίσης προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας που η στήριξη της στην προσπάθεια και στην εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας είναι ιδιαίτερα σημαντική».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top