ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμαρχος Λεμεσού: Σήμερα γιορτάζουμε τη ζωή και γεμίζουμε μπαταρίες

Δήμαρχος Λεμεσού: Σήμερα γιορτάζουμε τη ζωή και γεμίζουμε μπαταρίες

Με καρναβαλίστικα τραγούδια, χορό και κέρασμα, ο Δήμος Λεμεσού ξεκίνησε από το πρωί το ξεφάντωμα για την καρναβαλίστικη περίοδο, με το Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη να καλεί όλους να έρθουν στη Λεμεσό, να "γιορτάσουν τη ζωή" και "να γεμίσουν τις μπαταρίες τους".

 
Δημοτικές αρχές, Βασιλική οικογένεια του Καρναβαλιού και πολίτες συγκεντρώθηκαν, στις 11:00, έξω από την Ελληνική Τράπεζα, κύριο χορηγό των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων, διασκεδάζοντας και χορεύοντας στους καρναβαλίστικους ρυθμούς των κανταδόρων.
 
Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε πως το καρναβάλι συνεχίζει και κτίζει τη δική του ιστορία μέσα από τα χρόνια, καλώντας όλη την Κύπρο να έρθει στη Λεμεσό, και "να ζήσει μοναδικές στιγμές σε αυτή τη μεγάλη λαϊκή γιορτή".
 
" Το καρναβάλι Λεμεσού είναι εδώ, ζωντανό και θα παραμείνει ζωντανό όσο εμείς οι Λεμεσιανοί είμαστε ζωντανοί", είπε και πρόσθεσε ότι "σήμερα γιορτάζουμε τη ζωή και για τις επόμενες δέκα μέρες γεμίζουμε όλοι τις μπαταρίες μας, ούτως ώστε να συνεχίσουμε την καθημερινή μας πορεία".
 
Η πολιτιστική λειτουργός του Δήμου Λεμεσού, υπεύθυνη για το Λεμεσιανό Καρναβάλι, Σκεύη Αντωνιάδου, είπε πως, από σήμερα και για τις επόμενες δέκα μέρες η Λεμεσός ζει το καρναβάλι της χαράς και της τρέλας "για να δώσουμε περισσότερη έμφαση στον χαρακτήρα του λεμεσιανού καρναβαλιού".
 
Απόψε συνέχισε, " ένα επιβλητικό άρμα πολύ διαφορετικό από προηγούμενες χρονιές, περιμένει τον κόσμο για να τον εντυπωσιάσει, όμως οι καρναβαλίστικες μας εκδηλώσεις κρύβουν πολλές εκπλήξεις για τις υπόλοιπες δέκα μέρες και γι αυτό δεν θα τις ανακοινώσουμε όλες".
 
" Πρέπει ο κόσμος να έρθει στη Λεμεσό για να το ζήσει και είναι μια δωρεάν προσφορά του Δήμου Λεμεσού για όλους, με διασκέδαση, χορό και τραγούδι", συμπλήρωσε.
 
Οι δυο Βασίλισσες της Χαράς και της Τρέλας, Μόνικα Πιερίδου και η Μαρία Νικολαϊδη Αφάμη, κάλεσαν όλους να έρθουν στη Λεμεσό "γιατί το καρναβάλι φέρνει χαρά και πελλάρα και ο άνθρωπος αν δεν το ζήσει δεν το ξέρει".
 
Όλοι χρειαζόμαστε, πρόσθεσαν, μια ανάπαυλα από όλα όσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά, " γι αυτό ελάτε να χαρείτε, μην αφήσετε τον εαυτό σας κάτω, αγαπηθείτε και ερωτευτείτε, χορέψετε, καρναβαλιστείτε".
 
Από το μεσημέρι το κέφι μεταφέρθηκε στην πλατεία Σαριπόλου, όπου η ομάδα "Κανταδόροι Λεμεσού" τραγουδούν για όλο τον κόσμο, παρέα με το Δήμαρχο, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τη Βασιλική Οικογένεια του Καρναβαλιού.
 
Το απόγευμα, στις 17:00, η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) "ζωντανεύει" με τους ρυθμούς του καρναβαλιού, της latin και της salsa, από το συγκρότημα "Latino Touch" και την ομάδα κρουστών "Batukinio", ενώ στις 17:45 ο Δήμος Λεμεσού, σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων Λεμεσού, εγκαινιάζουν την έκθεση "Καρναβάλι 2019", στο Δημοτικό Μέγαρο. Συμμετέχει η Δημοτική και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.
 
Στις 18:15, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, με τη φιλαρμονική του Δήμου και τις Μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και τις Μαζορέτες Λεμεσού, θα κατευθυνθούν εν πομπή προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου στις 19:00 θα εισέλθουν πανηγυρικά επάνω στο άρμα τους οι Βασίλισσες της Χαράς και της Τρέλας, που ενσαρκώνουν οι καρναβαλίστριες Μόνικα Πιερίδου και η Μαρία Νικολαϊδη Αφάμη.
 
Της τελετής στέψης θα ακολουθήσει παρέλαση που θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων, με τη συμμετοχή του Δημάρχου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου, τη Βασιλική Οικογένεια του Καρναβαλιού, τους Κανταδόρους ΕΔΟΝ Λεμεσού και τους Κανταδόρους "Μοντέρνοι Καιροί", τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, τις Μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, τις Μαζορέτες Λεμεσού και την ομάδα κρουστών "Batukinio".
 
Στην πλατεία Ηρώων θα πραγματοποιηθεί ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό από το συγκρότημα «Ritmo Di Carnaval».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top