ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Γιαννάκη: «Η αξιοποίηση ευρωπαϊκών ευκαιριών ενισχύει την απόκτηση νέων γνώσεων»

Γ. Γιαννάκη: «Η αξιοποίηση ευρωπαϊκών ευκαιριών ενισχύει την απόκτηση νέων γνώσεων»

Η αξιοποίηση ευρωπαϊκών ευκαιριών, και ιδιαίτερα ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων, ενισχύει την απόκτηση νέων γνώσεων και εμπειριών, και ενδυναμώνει τη δικτύωση, δήλωσε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη, σε χαιρετισμό του στη συνάντηση του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πολυγράμματος ERASMUS +, Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία στη Λευκωσία.

"Γι’ αυτό τον λόγο ως Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ενθαρρύνουμε την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και πολίτες, και ιδιαίτερα νέους. Η απόκτηση νέων δεξιοτήτων και γνώσεων καταπολεμά την ανεργία, ενδυναμώνει την προσωπική ανάπτυξη, και για αυτό τον λόγο είναι σημαντικό η αξιοποίηση όλων των ευκαιριών που μας δίνονται μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης", σημείωσε.

"Σ’ ένα συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον στο οποίο κοινωνικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά και άλλα προβλήματα επηρεάζουν έντονα τη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών, η Ευρωπαϊκή Ένωση υλοποιεί δράσεις οι οποίες έχουν συγκεκριμένους στόχους.  Δράσεις οι οποίες ενισχύουν την συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, αναπτύσσουν επαγγελματικές ευκαιρίες, αλλά και ενισχύουν την κοινωνική συνοχή. Αλληλεγγύη, ανθρωπισμός, ανοχή είναι η αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η βάση των πολιτικών της", πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι το πρόγραμμα ERASMUS + και πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας, δίνει την δυνατότητα σε νέες και νέους να ενταχθούν σε προγράμματα τα οποία εφαρμόζονται σε άλλες χώρες.

"Στον εθελοντή δίνεται η αναγκαία  προετοιμασία και ο  φορέας φιλοξενίας αναλαμβάνει την εκπαίδευση, την σίτιση, στέγαση και παρακολούθηση του εθελοντή κατά την διάρκεια της εγκεκριμένης δράσης. Ο εθελοντής μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος,  αποκομίζει  σημαντικές δεξιότητες, εμπειρίες αλλά και τη βασική γλωσσική γνώση. Όλες αυτές οι δεξιότητες θα βοηθήσουν στην επαγγελματική αποκατάσταση αλλά και δημιουργία ανθρωπιστικής κουλτούρας. Το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έχει πολιτική του την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών ευκαιριών. Η αξιοποίηση των ευκαιριών αυτών θα ενδυναμώσει τον τομέα  των  Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και την ενεργό πολιτότητα στον τόπο μας», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top