ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τριάρα και… ΕΛΠΙΖΕΙ ο Απόλλωνας!

Τριάρα και… ΕΛΠΙΖΕΙ ο Απόλλωνας!

Το παιχνίδι ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ομόνοια (2/3) για την πρώτη αγωνιστική των αγώνων κατάταξης τελείωσε με τους γηπεδούχους να κερδίζουν 3-1. Ζελάγια (13′), Σαρδινέρο (37′) και Παπουλής με πέναλτι (58′) τα γκολ του Απόλλωνα, μείωσε ο Ραμίρεζ στο (74′).

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά, όμως ο ρυθμός ανέβηκε σχετικά νωρίς και είχαμε μαζεμένες καλές στιγμές για τις δύο ομάδες. Αφού πέρασε το πρώτο πεντάλεπτο, στη συνέχεια τόσο ο Απόλλωνας όσο και η Ομόνοια είχαν τις δικές τους ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Μέσα σε ένα δίλεπτο (11′ και 12′) οι φιλοξενούμενοι του Γιάννη Αναστασίου απείλησαν με Κολοβό και Ατζαγκούν αντίστοιχα όμως οι παίκτες των πρασίνων ήταν άστοχοι. Και αφού δεν αξιοποίησαν τις δικές τους φάσεις, ήρθε ο Ζελάγια να ανοίξει το σκορ στο 13′ στην πρώτη τελική του Απόλλωνα στο παιχνίδι.

Μετά το γκολ του Ζελάγια, επιδόθηκαν οι δύο μονομάχοι σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, το σκορ παρέμενε όμως όπως διαμορφώθηκε από το 13ο λεπτό.

Ο ρυθμός έπεσε μετά το 25′, Απόλλωνας και Ομόνοια έδειχναν να ψάχνονται στο γήπεδο και να προσπαθούσαν αλλά μάταια να δημιουργήσουν φάσεις με την ίδια συχνότητα του πρώτου 20λέπτου.

Οι γηπεδούχοι του Σωφρόνη Αυγουστή κρατούσαν το υπέρ τους αποτέλεσμα και έψαχναν ένα δεύτερο γκολ για να απλοποιήσουν τα δεδομένα. Από την άλλη οι πράσινοι ήθελαν να ισοφαρίσουν πριν τελειώσει το πρώτο μέρος. Τελικά στο 37′ ο Σαρδινέρο με έξυπνο τακουνάκι μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέδρο έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στο πλεκτό του Μεχίας και έδωσε άερα δύο γκολ στην ομάδα του.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτα, οι κυανόλευκοι της Λεμεσού με το σφύριγμα για την ανάπαυλα στο ντέρμπι πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 2-0 και από την άλλη η Ομόνοια έχει να ανέβει ένα ολόκληρο βουνό στην επανάληψη και να βρει νωρίς ένα γκολ που θα τη βάλει ξανά στο ματς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγή για τις δύο ομάδες, και χωρίς την μεγάλη φάση καθώς ο ρυθμός ήταν χαμηλός. Ο Απόλλωνας πατούσε πάνω στην διαφορά των δύο γκολ, ενώ η Ομόνοια ήθελε αλλά δεν μπορούσε να καταστεί επικίνδυνη για τα καρέ του Βάλε.

Όταν το ρολόι του Τσιρείου σημάδεψε 58′, ο Σαρδινέρο κέρδισε πέναλτι από τον Κατελάρη και ο Παπουλής από τα έντεκα βήματα κέρδισε τον Μεχίας για να κάνει το 3-0 και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην προδιαγραφόμενη νίκη των κυανολεύκων της Λεμεσού.

Στο 66′ η Ομόνοια λίγο έλειψε να αντιδράσει άμεσα με γκολ όμως ο Ατζαγκούν απέναντι από τον Βάλε έστειλε την μπάλα ψηλά έξω.

Τα λεπτά κυλούσαν, είχαμε τις αλλαγές από τους δύο πάγκους όμως όλα είχαν κριθεί. Το μόνο που άλλαξε ήταν ένα τέρμα μείωσης από τους φιλοξενούμενους καθώς ο Ραμίρεζ στο 74′ έφυγε πίσω από την άμυνα του Απόλλωνα και πλάσαρε εύστοχα τον εξερχόμενο τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Έτσι με το τελικό σφύριγμα του Λεόντιου Τράττου οι γηπεδούχοι πήραν το τρίποντο μετά και την τριάρα που πέτυχαν ενώ η Ομόνοια δέχθηκε άλλη μια ήττα σε ντέρμπι και έφυγε από το Τσίρειο χωρίς βαθμολογικό όφελος.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Βασιλείου, Ρομπέρζ, Γιούστε (62΄Σπόλιαριτς) Πέδρο, Χάμπος, Σακέττι, Σαρδινέρο (73΄Σκέμπρι) Περέιρα, Παπουλής, Ζελάγια (79΄Φαουπάλα)

ΟΜΟΝΟΙΑ: Μεχίας, Βύντρα, Κούσουλος, Μαυρίας, Μανρίκε, Κατελάρης, Γκόμεθ, Ατζαγκούν (74΄Μόντες) Τζιωνής (84΄Σοάρες) Κολοβός (57΄Ντάρμπισαϊαρ) Ραμίρεζ.

Κίτρινες: Σακέτι, Σαρδινέρο, Παπουλής, Φαουπάλα/Μαυρίας, Σοάρες

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top