ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Λουκάς Φουρλάς: Γιατί επέλεξε τον ΔΗΣΥ – Απαντά στις επικρίσεις

Λουκάς Φουρλάς: Γιατί επέλεξε τον ΔΗΣΥ – Απαντά στις επικρίσεις

Ο Λουκάς Φουρλάς, μετά την πορεία του ως δημοσιογράφος και εκπρόσωπος Τύπου της Βουλής, ως γνωστόν πλέον «κατεβαίνει» ως υποψήφιος στις Ευρωεκλογές, με τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης» ο κ. Φουρλάς εξήγησε γιατί επέλεξε να κατέλθει ως υποψήφιος με τον ΔΗΣΥ: «Ένας από τους λόγους που αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση από τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, να κατέλθω ως υποψήφιος αριστίδην με το ψηφοδέλτιο του κόμματος στις επικείμενες ευρωεκλογές, είναι η δυνατότητα που δίνει να εκφράζει απόψεις ή να διατηρείς τις απόψεις σου και μέσα από την πολυσυλλεκτικότητα που υπάρχει να συνθέτεις τις καλύτερες δυνατές θέσεις. Αυτό μου δίνει την δυνατότητα και ως άνθρωπο και ως υποψήφιο να μπορώ να εκφράζομαι ελεύθερα, χωρίς να έχω την πίεση ότι βρίσκομαι εντός μιας παράταξης που δεν επιτρέπει την ελευθερία της άποψης».

Η Γιώτη Χατζηκώστα, δημοσιογράφος που σύνταξε την συνέντευξη, ανάφερε στον κ. Φουρλά ότι αρκετοί τον επικρίνουν για το ανθρωπιστικό έργο που έχει αναπτύξει, υποστηρίζοντας πως αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει διαβατήριο για τη Ευρωβουλή, δίνοντας του το βήμα για να απαντήσει:

«Δεν θα απολογηθώ σε κανέναν επειδή δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι ένας άνθρωπος που βρίσκεται στη δημόσια σφαίρα και δράση εδώ και 25 χρόνια. Ναι έχω υπάρξει στα φοιτητικά μου χρόνια πρόεδρος και της Πρωτοπορίας Θεσσαλονίκης, αλλά και πρόεδρος της ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης. Έχω υπάρξει όταν κλήθηκα από τον Ιωάννη Κασουλίδη – με μεγάλο προσωπικό και επαγγελματικό ρίσκο – εκπρόσωπος Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας το 2008 υποστηρίζοντας συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις. Και μου κάνει εντύπωση πραγματικά αν κάποιος δεν έχει διαπιστώσει ακόμη ποιες θέσεις πρεσβεύω. Θέλω να πιστεύω, λοιπόν, ότι δεν είναι απαραίτητο να είσαι επαγγελματίας πολιτικός για να πρεσβεύεις ή να υποστηρίζεις συγκεκριμένες απόψεις. Για το υπόλοιπο κομμάτι που αφορά στο ποιος είναι ο Λουκάς, προτιμώ να το αφήσω στην κρίση του κόσμου, ο οποίος έχει αλάθητο ένστικτο και μπορεί να κρίνει τους ανθρώπους αλλά και τις καταστάσεις».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top