ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Γιατρός έστειλε ασθενή στην εκκλησία αντί να του δώσει φάρμακα γιατί ήταν τρανς

ΚΥΠΡΟΣ: Γιατρός έστειλε ασθενή στην εκκλησία αντί να του δώσει φάρμακα γιατί ήταν τρανς

«Ένας γιατρός έστελλε με να πάω εκκλησία» δήλωσε ένα τρανς άτομο σε έρευνα που έγινε σχετικά με τις κοινωνικές και ψυχολογικές ανάγκες των τρανς ατόμων στην Κύπρο.

Η έρευνα εκπονήθηκε από τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Φελλά και την υποψήφια διδάκτωρ Γεωργία Χαραλάμπους, σε συνεργασία με την ACCEPT ΛΟΑΤΙ Κύπρου και μαρτυρικό υλικό που συγκεντρώθηκε δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» (Δέσποινα Ψύλλου).    

Άλλη μαρτυρία τρανς ατόμου ανάφερε: «Όταν αποφάσισα να επιστρέψω στην Κύπρο, αφού δεν είχε πια χρήματα να ζήσω στην Ελλάδα και είχα μπλέξει με τα ναρκωτικά, η μάνα μου, μου ζήτησε να αφαιρέσω το στήθος και να αλλάξω εμφάνιση για να με δεχτεί. Φοβόταν τον κόσμο που θα την κουτσομπόλευε».

Άλλα τρανς άτομα, αναφέρονται στο πόσο άβολα νιώθουν όταν χρειάζεται να παρουσιάσουν την ταυτότητά τους, είτε σε Δημόσιες Υπηρεσίες, είτε κάπου αλλού, και στην συνέχεια χρειάζεται να δώσουν εξηγήσεις, αφού άλλο όνομα και φύλο αναφέρεται σε αυτή και άλλο βλέπει ο κόσμος.

Επιπλέον, γίνεται λόγος για τον σχολικό εκφοβισμό που δέχθηκαν κάποιοι από αυτούς. «Στο λύκειο κυρίως είχε bullying. Εφωνάζαν με διάφορα ονόματα. Η έγνοια τους ήταν αν είμαι κορούα ή αγόρι. Ρωτούσαν αδιάκριτα και με άσχημο τρόπο. Δηλαδή με ρωτούσαν το όνομά μου και όταν καταλάβαιναν ότι είμαι κορίτσι και όχι αγόρι μου έλεγαν με πολλή ειρωνεία: Αρέσκω σου;’. Απλά και μόνο για να με κοροϊδέψουν», αναφέρει σχετική μαρτυρία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top