ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη νεαρής για να μείνει στην Κύπρο- Αποκαλύφθηκαν στη συνέντευξη

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη νεαρής για να μείνει στην Κύπρο- Αποκαλύφθηκαν στη συνέντευξη

Αντιφάσεις κατά τις ξεχωριστές προσωπικές συνεντεύξεις από την Αστυνομία, φαίνεται να αποκάλυψε περιστατικό εικονικού γάμου, 29χρονου από το Μπαγκλαντές με νεαρή γυναίκα, η οποία συγκαταλέγεται σε ευάλωτη ομάδα.

Ο 29χρονος άντρας, σύμφωνα με την εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, φαίνεται να εκμεταλλεύθηκε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η νεαρή, για να εξασφαλίσει τη διαμονή του στην Κύπρο μέσω εικονικού γάμου.

Όπως γράφει το δημοσίευμα, αστυνομικοί της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, κατά τη διαδικασία ελέγχου του γάμου, κάλεσαν τον 29χρονο και τη νεαρή γυναίκα σε ξεχωριστές προσωπικές συνεντεύξεις, στις οποίες οι δύο έπεσαν σε αντιφάσεις.

Έτσι ο 29χρονος συνελήφθη και παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας την Τρίτη (6/2), το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης 8 ημερών, με την αστυνομία να διερευνά υπόθεση τέλεσης εικονικού γάμου, συνωμοσίας και υποβοήθησης υπηκόου τρίτης χώρας για παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα, το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων του Αρχηγείου Αστυνομίας, διερευνά την υπόθεση, καθώς φαίνεται να έχει διαπραχθεί και το αδίκημα της εμπορίας προσώπων, αφού υπάρχει εκμετάλλευση ανάγκης της νεαρής, σύμφωνα με τον “Φ”.

Η νεαρή γυναίκα, γράφει το δημοσίευμα, δεν πήρε ως αντάλλαγμα χρήματα, αλλά φέρεται να λάμβανε άλλου είδους βοήθεια, αφού αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Η Αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο ο αλλοδαπός να κατέβαλε χρηματικά ποσά σε άλλα πρόσωπα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top