ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Διενεργήθηκε η νεκροτομή στο 13 μηνών βρέφος -Διήρκεσε 5 ώρες

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Διενεργήθηκε η νεκροτομή στο 13 μηνών βρέφος -Διήρκεσε 5 ώρες

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (04/03) η νεκροτομή στο 13 μηνών αγγελούδι που απεβίωσε την περασμένη Πέμπτη (28/02) στο Μακάρειο Νοσοκομείο και το οποίο φέρεται να είχε προσβληθεί από τον ιό RSV.


Όπως πληροφορούμαστε η διαδικασία ήταν πολύωρη (περίπου πέντε). Τη νεκροτομή διενήργησε η ιατροδικαστής της Δημοκρατίας Αγγελική Παπέττα, στην παρουσία του ιδιώτη συναδέλφου της Πανίκου Σταυριανού, ο οποίος προσελήφθη από την οικογένεια του 13 μηνών βρέφους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες λήφθηκε μεγάλος αριθμός δειγμάτων για ιστοπαθολογικές και άλλες αναλύσεις (μικροβιολογικές, γενετικές και τοξικολογικές). Κι αυτό σε μια προσπάθεια να πέσει άπλετο φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του βρέφους.

Αυτό σημαίνει ότι πριν αναφερθεί η επίσημη αιτία που προκάλεσε το μοιραίο, θα παρέλθουν αρκετές ημέρες.

Ενδεχομένως οι δυο ιατροδικαστές να έχουν εντοπίσει κάποια ευρήματα, ωστόσο, πριν από τα αποτελέσματα των αναλύσεων, δεν αναμένεται να εκφρασθεί κάποια επίσημη θέση.

Το αγγελούδι, με βάση τα όσα αναφέρθηκαν επισήμως, φέρεται να είχε προσβληθεί από τον ιό RSV, που κάθε άλλο παρά θανατηφόρος χαρακτηρίζεται.

Θυμίζουμε ακόμη ότι υπήρξε ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής του, παρόλο που είχαν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα αντιμετώπισης του ιού από την οικογένειά του.

Επιπλέον, από την Τετάρτη (27/02) που εισήχθη εσπευσμένα στο Μακάρειο το βρέφος, οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το κρατήσουν εν ζωή.

Το ερώτημα που πλανάτο ήταν κατά πόσον υπήρξε κάποιο άλλο αίτιο που οδήγησε στην ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης του βρέφους που εν τέλει προκάλεσε τον θάνατό του.

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top