ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Νεοφύτου: «Αποδίδουμε τον πρέποντα έπαινο σ' αυτούς που έγραψαν ιστορία στο παφιακό ποδόσφαιρο»

Α. Νεοφύτου: «Αποδίδουμε τον πρέποντα έπαινο σ' αυτούς που έγραψαν ιστορία στο παφιακό ποδόσφαιρο»

Αποδίδουμε τον πρέποντα έπαινο σ’ αυτούς που έγραψαν ιστορία είπε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου (πρώην πρόεδρος ΕΥΑΓΟΡΑ) σε αθλητική εκδήλωση για το παφιακό ποδόσφαιρο με  θέμα “Τιμούμε το παρελθόν και στηρίζουμε το μέλλον“ που πραγματοποιήθηκε απόψε στην Πάφο, με διοργανωτές την εφημερίδα  “Ο Ταχυδρόμος της Πάφου” και την ιστοσελίδα  taxidromos24.com

Ο κ. Νεοφύτου αφού συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης Πέτρο Μελαϊση, Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Πάφου F.C. και την Εμμανουέλα Ζωνιά αλλά και αυτούς που τιμήθηκαν,  ανέφερε πως η εκδήλωση στρέφει πίσω τις μνήμες. Με αυτή την εκδήλωση  είπε, αποδίδουμε τον πρέποντα έπαινο σε αυτούς που έγραψαν στο ΓΣ Κόροιβος και στον Παφιακό, ιστορία για το κυπριακό αλλά και το παφίτικο ποδόσφαιρο.

Τόσο ο ΑΠΟΠ όσο και ο Ευαγόρας σημείωσε, είναι μέρος της ιστορίας της Πάφου. Αναφερόμενος στα ποδοσφαιρικά σωματεία είπε  πως ο ΑΠΟΠ  δημιουργήθηκε από την αστική τάξη της Πάφου και ο Ευαγόρας έγινε, όπως ανέφερε, για να τιμήσει έναν πρώην ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΠ τον ήρωα  Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Το ποδόσφαιρο είναι αυτό που συναρπάζει ανέφερε, προσθέτοντας ωστόσο πως αυτό πέρασε από πολλά επίπεδα και στάδια, ιδιαίτερα που τα παλιά χρόνια, τα ΔΣ ήταν δύσκολο να μπορούν να αντεπεξέλθουν στους προϋπολογισμούς. 

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε στην γιορτή της ενοποίησης των δύο ιστορικών σωματείων το 2000 τότε που ο ίδιος ήταν Υπουργός Συγκοινωνιών αλλά και στο υγιή ποδόσφαιρο που δίνει διέξοδο τόσο στους φιλάθλους αλλά και σε αυτούς που ασχολούνται με αυτό.

Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που δεν είναι πια μαζί μας τους   Γιαννάκη Ζαμπυρίνη και Νίκο Πασπαλή αλλά και σε πρώην προέδρους τόσο του ΑΠΟΠ όσο και του Ευαγόρα  ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως νιώθει υποχρέωση να τους μνημονεύσει. Η Πάφος μας κάνει περήφανους, κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Πάφου F.C .   ανέφερε πως η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου αποτελεί το άγνωστο αποτέλεσμα. Έχουμε είπε, “την υποχρέωση να βοηθήσουμε την ποδοσφαιρική κοινότητα  και θεωρώ ότι μπορούμε να το καταφέρουμε”, συμπλήρωσε.

Eξάλλου σε δηλώσεις τους εκ μέρους του Ευαγόρα ο Τάκης Χαραλάμπους και εκ μέρους του ΑΠΟΠ ο Στάθης Τούρβας, τόνισαν ότι τα δύο ιστορικά σωματεία, έχουν προσφέρει στην ποδοσφαιρική κοινότητα της Κύπρου με ανιδιοτέλεια και πάθος.

Στην παρουσίαση της η Εμμανουέλα Ζωνιά εκ των διοργανωτών, ανέφερε πως  στην εκδήλωση τιμήθηκαν άτομα που τίμησαν επάξια τα δύο ιστορικά σωματεία της πόλης του ΑΠΟΠ και του Ευαγόρα, που αγωνίστηκαν , όπως είπε, για σειρά ετών με ζήλο και ανιδιοτέλεια και που σήμερα αποτελούν ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του Παφιακού και όχι μόνο ποδοσφαίρου.

Ο ΑΠΟΠ που ιδρύθηκε το 1953 και ο Ευαγόρας το 1961,  είπε η κ. Ζωνιά , μέσα από την ιστορική αναδρομή τους, μεγαλούργησαν κι έγραψαν λαμπρές σελίδες , στο κυπριακό ποδόσφαιρο, προσθέτοντας πως αποτελούν καθοδηγητές της νέας γενιάς στις αξίες και στα ιδεώδες του πολιτισμού μας.

Η εφημερίδα  ο Ταχυδρόμος της Πάφου και η ιστοσελίδα taxidromos24.com.  είπε η κ. Ζωνιά διοργάνωσαν την εκδήλωση νιώθοντας βαριά ευθύνη να τιμήσει , σήμερα, ως ένδειξη επιβράβευσης, ανθρώπους που αγωνίστηκαν με σθένος στα δύο σωματεία του ΑΠΟΠ και του Ευαγόρα, και που κατάφεραν μέσα από οποιοδήποτε πόστο να αφήσουν την σφραγίδα τους στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του τόπου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν  πρώην πρόεδροι και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΠ και του ΕΥΑΓΟΡΑ. Η αθλητική ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο CORAL BEACH.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top