Ισπανία: Μαίνονται οι πυρκαγιές στον βορρά, που προκάλεσαν οι υψηλές θερμοκρασίες

Ισπανία: Μαίνονται οι πυρκαγιές στον βορρά, που προκάλεσαν οι υψηλές θερμοκρασίες

xΕκατοντάδες πυροσβέστες και στρατιώτες επιχειρούν σήμερα στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας για να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που μαίνονται και πυροδότησαν οι ισχυροί άνεμοι κι οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, ενώ κατάφεραν να μειώσουν τον αριθμό των μετώπων σε λιγότερα από 50 απόψε το βράδυ στις Αστούριες.

Τουλάχιστον 300 πυροσβέστες και μέλη των ενόπλων δυνάμεων, με τη συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών, έδωσαν μάχη με 99 εστίες στην κοινότητα των Αστουριών καταφέρνοντας να περιορίσουν τον αριθμό των μετώπων σε 47 έως το βράδυ της Δευτέρας, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της περιοχής.

Άλλες 18 πυρκαγιές ξέσπασαν στη γειτονική κοινότητα Κανταβρία.

Τις δασικές πυρκαγιές, στις οποίες δεν έχει τραυματιστεί κανένας άνθρωπος, αναζωπύρωσαν οι νότιοι άνεμοι με ριπές έως τα 100 χλμ/ώρα και οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σε μια περιοχή με υγρό κλίμα συνήθως τον χειμώνα, επισημαίνουν οι τοπικές αρχές.

Την Κυριακή, ο υδράργυρος ανήλθε στους 25 βαθμούς κελσίου στο Χιχόν, τη μεγαλύτερη πόλη των Αστουριών.

Σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση, ο κίνδυνος πυρκαγιάς ήταν σήμερα «πολύ αυξημένος» ή και «εξαιρετικά υψηλός» σε ορισμένα τμήματα των Αστουριών.

Ο πρόεδρος της Κανταβρίας, Μιχέλ Άνχελ Ρεβίλα, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, την ώρα που οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για αύριο «πολύ ισχυρούς ανέμους».

«Πρόκειται για μια φοβερή τραγωδία» είπε ο ίδιος σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Η νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) στο Pegasus-1 στο Οικόπεδο 10 επιβεβαιώνει το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με στελέχη της ExxonMobil.