ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το Κόμμα για τα Ζώα

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το Κόμμα για τα Ζώα

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου παρουσίασε το Σάββατο 16/03 σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Λάρνακα τους πέντε υποψήφιους Ευρωβουλευτές του για τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάιο.

Πρόκειται για τους Νεόφυτο Νεοφύτου, Αβραάμ Θεμιστοκλέους, Κυριάκο Κυριάκου, Μισιέλ Μετζίδη και Αντζελα Αγαθαγγέλου.

Σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Κόμματος Κυριάκος Κυριάκου ανέφερε ότι σύνθημα του Κόμματος στις ευρωεκλογές είναι «ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΖΩΑ-ΦΥΣΗ, ΜΙΑ υγεία ΜΙΑ ευημερία» και σημείωσε ότι «τον ερχόμενο μήνα το Κόμμα κλείνει πέντε χρόνια ζωής και γι’ αυτό αποφάσισε την κάθοδο πέντε υποψηφίων, με  τον κάθε ένα από αυτούς να αντιπροσωπεύει ένα κομμάτι από το Κόμμα».

Πρόσθεσε ότι «θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα στους συμπολίτες μας ότι εμείς οι πέντε υποψήφιοι παρουσιάζουμε τα πέντε χρόνια εμπειρίας του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου. Εμείς έχουμε μια καινοτομία αφού δεν παρουσιάζουμε τα πτυχία και τα βιογραφικά των υποψηφίων Ευρωβουλευτών αλλά προβάλλουμε τις αρχές, τις αξίες και τις θέσεις του Κόμματος μας».

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, συνέχισε «μαζί με τα άλλα 12 φιλοζωικά κόμματα χωρών της Ευρώπης, είναι από τα πιο αναπτυσσόμενα πολιτικά κόμματα στην Ευρώπη. Τον επόμενο μήνα οι 12 χώρες, θα παρουσιάσουν στις Βρυξέλλες το κοινό μανιφέστο, την κοινή εκστρατεία για τις Ευρωεκλογές, που αγγίζει θέματα τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων την υγεία, την ευημερία, την οικονομία και την παιδεία».

Αναφερόμενος στο σύνθημα του Κόμματος για τις ευρωεκλογές, δηλαδή «ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΖΩΑ-ΦΥΣΗ, ΜΙΑ υγεία ΜΙΑ ευημερία» ο κ. Κυριάκου είπε πως «κανένα πολιτικό κόμμα δεν μπορεί να συνδέσει τον άνθρωπο, τη φύση και τα ζώα, αφού όταν υποφέρουν τα ζώα και η φύση υποφέρει και ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος, η φύση και τα ζώα είναι αλληλένδετα» είπε και σημείωσε πως «για τους επόμενους δύο μήνες θα δίνουμε στη δημοσιότητα, αυτά που θέλει να ακούσει ο κόσμος, δηλαδή ζητήματα που αφορούν την υγεία του, το περιβάλλον και την ευημερία των ζώων».

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Κόμματος αναφέρθηκε και στο θέμα του Επιτρόπου για την Ευημερία των Ζώων για τον οποίο όπως είπε, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποσχέθηκε αλλά δεν δεσμεύτηκε, να διορίσει τον Αύγουστο του 2017. Η πολυδιάσπαση των Υπηρεσιών και των Τμημάτων του κράτους» συνέχισε «μας φέρνει σε μία κατάσταση όπου βλέπουμε την Υπηρεσία Θήρας και την Υπηρεσία Περιβάλλοντος να μην συμφωνούν, να μην συνεργάζονται και να επικρατεί ένα αλαλούμ».

Αναμένουμε, σημείωσε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφασίσει «εάν θα προχωρήσει με την δημιουργία Επιτρόπου για την Ευημερία των Ζώων. Ταυτόχρονα αναμένουμε την απόφαση του και για το θέμα του Συμβούλου για την ευημερία των ζώων, αφού εδώ και δέκα μήνες ενημερωθήκαμε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα, επανεξετάζεται».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την Τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την Τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε κάποιες εξελίξεις , οι οποίες θα βοηθήσουν προς την πορεία όχι μόνο των ΜΟΕ αλλά πολύ περισσότερο της επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, δημιούργησαν και πάλι ερωτηματικά, τα οποία εκ των πραγμάτων θυμίζουν προηγούμενες δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη, για εμπλοκή της ΕΕ, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

BEST OF TOTHEMAONLINE