ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ για καταψήφιση προϋπολογισμού ΡΙΚ: «Εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων»

ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ για καταψήφιση προϋπολογισμού ΡΙΚ: «Εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων»

Για «πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες» που σχετίζονται με την «εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων» κάνει λόγο η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, σε σχέση με την καταψήφιση των προϋπολογισμών του ΡΙΚ από από τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ, την Παρασκευή στη Βουλή.

Καλεί παράλληλα την πλειοψηφία της Βουλής να επαναφέρει άμεσα την κατάσταση στις σωστές διαστάσεις «για να αποτραπούν τα χειρότερα».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής «ισοδυναμεί με κλείσιμο του Οργανισμού με συνεπακόλουθο οι 400 περίπου εργαζόμενοι να βρίσκονται ουσιαστικά εκτός εργασίας».

 «Οι πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και την επίλυση εσωτερικών διαφορών επικράτησαν έναντι των Αρχών και της ανάγκης να υπάρχει Δημόσια Ραδιοτηλεόραση» προστίθεται.

 «Ίσως αυτή να είναι και επιθυμία και στόχος της γενικότερης νεοφιλελεύθερης πολιτικής του ΔΗΣΥ και της Κυβέρνησης. Να κλείσουν δηλαδή το ΡΙΚ» λέει η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.

Σύμφωνα με τη συντεχνία, η Κυβέρνηση αυτή βρίσκεται στη διοίκηση του ΡΙΚ για 6 χρόνια και δεν έλυσε τα προβλήματα που επικαλούνται, για να καταψηφίσει το ίδιο το κυβερνών Κόμμα τους προϋπολογισμούς. «Διόρισαν νέο Δ.Σ. που έχει ζωή μόλις 2 μήνες και δεν του δίνουν ούτε καν την ευκαιρία να εφαρμόσει την πολιτική που θέλουν και να λύσει προβλήματα» λέει.

Προσθέτει ότι θύμα αυτών των σκοπιμοτήτων είναι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και οι εργαζόμενοι που κατάντησαν έρμαιο των πολιτικών και προσωπικών συμφερόντων. «Το θέμα του αποκλεισμού του ΡΙΚ από τη διαφημιστική πίττα και η επίκληση της ποιότητας των προγραμμάτων έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση συμφερόντων, ενώ η διαιώνιση εσωτερικών και διοικητικών προβλημάτων, με προσωπικές επιδιώξεις και συμφέροντα» συμπληρώνεται.

Στην ανακοίνωσή της, η συντεχνία λέει εξάλλου ότι τα πολλά εργασιακά θέματα που υπάρχουν στο ΡΙΚ και αφορούν το οργανόγραμμα, τις συλλογικές συμβάσεις και τη ρύθμιση του καθεστώτος απασχόλησης και ανέλιξης της πλειοψηφίας των εργαζομένων, δεν επιλύθηκαν τα τελευταία 6 χρόνια «λόγω της απροθυμίας του απερχόμενου Δ.Σ. και των ιδιοτελών συμφερόντων».

 «Οι εργαζόμενοι όμως δεν μπορεί να είναι παίγνιο των σκοπιμοτήτων γι’ αυτό θα αντιδράσουν για να προστατεύσουν το ρόλο και την αποστολή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και των καλώς νοουμένων συλλογικών συμφερόντων τους» καταλήγει.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top