ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κρασσάς: «Υπάρχουν μεγάλα αρνητικά κεφάλαια…» – Τι είπε για την ΑΕΛ, το πρωτάθλημα και άλλα

Κρασσάς: «Υπάρχουν μεγάλα αρνητικά κεφάλαια…» – Τι είπε για την ΑΕΛ, το πρωτάθλημα  και άλλα

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Σϊμος Κρασσάς, ήταν καλεσμένος το βράδυ της Δευτέρας στην αθλητική εκπομπή του ΡΙΚ «Γκολ και θέαμα».

Αναλυτικά, όλα όσα ειπώθηκαν:

Για την παρουσία του στην ΑΕΛ: «Στην ΑΕΛ αγωνίστηκα από τα 17 μέχρι τα 22 και από τα 25 μέχρι τα 29. Δηλαδή εννέα χρόνια».

Για την παρουσία του στην Ελλάδα: «Στην Ελλάδα ήμουνα δύο χρόνια στην ΑΕΚ, έξι μήνες στον Πανιώνιο και μετά στην Καλαμαριά.  Η παρουσία μου στην Ελλάδα ήταν ιδιαίτερη γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία μαζί με άλλους Κύπριους, βέβαια, τότε ν’ αγωνιστούμε σε μεγάλες ομάδες. Ήταν ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη εμπειρία. Εκείνη την περίοδο 2004-05 ήταν όλα στην Ελλάδα. Ήταν μεγάλη χαρά ν’ αγωνιστώ σ’ ένα ψηλό επίπεδο με μεγάλους ποδοσφαιριστές. Είδα και πράγματα που σήμερα δύσκολα μπορείς να τα δεις. Αγωνιζόμασταν σε μια ολοκληρωμένη ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα. Πήγαινε αρκετός κόσμος στο γήπεδο, ενώ στα αποδυτήρια υπήρχαν αρκετοί παίκτες ηγέτες και μεγάλες προσωπικότητες ξένων ποδοσφαιριστών».

Για την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής: «Στο ποδόσφαιρο είναι και οι συγκυρίες. Σίγουρα έχω κάνει αυτοκριτική και ξέρω ποια είναι τα λάθη μου. Τώρα δεν θα τα έκανα. Μεταπήδησα σ’ ένα πιο ψηλό επίπεδο απροστάτευτος. Ήμουνα σε όλο αυτό το στερέωμα αλλά δεν είχα κάποια κατευθυντήρια γραμμή. Δεν είχα μέντορες να με κατευθύνουν, ήμουν λίγο μόνο μου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχε κόσμος να σε αγαπήσει. Έχουν πλέον περάσει τα χρόνια. Έκανα λάθη όμως δεν μετανιώνω για κάτι  Το ποδόσφαιρο είναι μεγάλο κεφάλαιο».

Για το Κυπριακό ποδόσφαιρο: «Δεν μ’ αρέσει το κυπριακό ποδόσφαιρο. Καταρχάς δεν πηγαίνει κόσμος στα γήπεδα, δεν υπάρχουν κύπριοι. Το σύστημα της διαπλοκής και για το πώς ο κόσμος αντιλαμβάνεται την έννοια του στοιχήματος. Υπάρχουν 4-5 μεγάλα κεφάλαια που είναι αρνητικά. Είναι στενάχωρο όταν το παρατηρείς να μην εξελίσσεται. Είναι κρίμα γιατί υπάρχουν προοπτικές».

Για το πρωτάθλημα: «Ένα πρωτάθλημα δεν κρίνεται μόνο με 1-2 ομάδες αλλά στο σύνολό του. Σίγουρα το πρωτάθλημα μας είχε μια ανοδική πορεία ωστόσο είχε και κατιούσα σε άλλα θέματα».

Για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή: «Είναι αρκετά αδικημένος ο Κύπριος ποδοσφαιριστής. Πάντα υπήρχε ξενομανία. Ο ξένος είναι πιο επαγγελματίας όμως ο Κύπριος θέλω να πιστεύω πως αν του δώσεις σημασία μπορεί να γίνει ανταγωνίσιμος».

Για την τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ: «Γνωρίζω τον Ντούσαν Κέρκεζ και τον Χρίστο Χαραλάμπους γιατί υπήρξαμε συμπαίκτες. Η  φιλοσοφία ήταν να είναι η ομάδα να είναι πιο ανταγωνιστική. Έτσι η φιλοσοφία και το στήσιμο της ομάδας σε αυτό το μοντέλο και βάση μπόρεσε να διεκδικήσει τα περισσότερα παιχνίδια. Στον πρώτο γύρο η ΑΕΛ κέρδισε όλα τα παιχνίδια με μικρές ομάδες αλλά δεν είχε καλά αποτελέσματα στα ντέρμπι. Αυτό είχε διάρκεια αλλά δεν μπορούσε να μείνει μέχρι τέλους από τεχνικής άποψης. Είμαι φίλαθλος και ναι με ικανοποιεί η πορεία της ΑΕΛ. Θέλω να πιστεύω και πρέπει να είναι ικανοποιημένοι οι οπαδοί της».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top