ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ - Κραυγή απόγνωσης μάνας: «Ετοίμασα το 6χρονο παιδί μου για το σχολείο στις 8/2 και από τότε δεν ξέρω πού είναι» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ - Κραυγή απόγνωσης μάνας: «Ετοίμασα το 6χρονο παιδί μου για το σχολείο στις 8/2 και από τότε δεν ξέρω πού είναι» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου ήταν και η τελευταία φορά που μάνα είδε το παιδί της, όταν το ετοίμασε για το σχολείο. Έκτοτε δεν έχει καμία πληροφορία για το πού βρίσκεται, ενώ όπως αναφέρει η ίδια βρίσκει κλειστές τις πόρτες αστυνομίας και γραφείου ευημερίας...

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Η υπόθεση αφορά γυναίκα από την Λευκορωσία, η οποία μαζί με τον Κύπριο πρώην σύζυγό της, απέκτησαν τον 6χρονο, σήμερα, γιο τους ο οποίος από τις 8 του περασμένου Φλεβάρη απουσιάζει μαζί με τον πατέρα του σε άγνωστο για την μητέρα μέρος.

Η μητέρα επικοινώνησε με το ThemaOnline θέλοντας να εκφράσει την αγωνία για την εξαφάνιση του παιδιού της και παράλληλα να ζητήσει δημόσια την ευαισθητοποίηση των αρμόδιων αρχών να πράξουν όπως θα έπρεπε για εντοπισμό του και επιστροφή του παιδιού πίσω στην ιδία. Όπως η ίδια μας ανέφερε, «το ετοίμασα για το σχολείο στις 8 Φεβρουαρίου και από τότε δεν ξέρω πού είναι».

Όπως αναφέρει η μητέρα, το τελευταίο διάστημα διέμενε μαζί με τον εν διαστάσει  σύζυγό της, στην οικία της στην Λεμεσό, ενώ ο δεύτερος είχε την ευθύνη να οδηγεί το παιδί στο σχολείο μιας και η πρώην σύζυγός του δεν είχε αυτοκίνητο.

Το πρωινό της Παρασκευής (08/02) ήταν και η τελευταία φορά που η μητέρα είδε το παιδί της αφού όπως σημειώνει η ίδια το παιδί και ο πατέρας του δεν επέστρεψαν ποτέ.

«Βρίσκω όλες τις πόρτες κλειστές και με αγνοούν»

Από εκείνη την ημέρα η μητέρα δηλώνει πως βρίσκεται σε απόγνωση μετά τις επανειλημμένες επισκέψεις της σε αστυνομικό σταθμό, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια αρνείται να της πάρει κατάθεση για να προχωρήσει η υπόθεση, ενώ από το γραφείο ευημερίας την προτρέπουν να επικοινωνήσει κάθε φορά και με άλλο πρόσωπο.

Όσον αφορά το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων Παιδιού προχώρησε με σχετική επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας, στην Γενική Διευθύντρια Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και στην Διευθύντρια Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για διερεύνηση του θέματος μετά από τις συνεχόμενες επικοινωνίες που είχε η μητέρα μαζί τους.

 

Ωστόσο η μητέρα μέσω του δικηγόρου της προχώρησε και με σχετική επιστολή προς την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, ισχυριζόμενη ότι υπάρχει θέμα αμέλειας από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού απέναντι στα καθήκοντά τους ενώ και για το ότι δεν προχώρησαν σε καμία ενημέρωσή της μητέρας μέχρι σήμερα για το ανήλικο παιδί.

Ζήτημα τίθεται και κατά πόσον το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, μετά την πληροφόρηση που δέχθηκε από την διευθύντρια του σχολείου του παιδιού για την διακοπή φοίτησης του από τις 8 Φεβρουαρίου, ερεύνησε το περιστατικό εάν το παιδί φοιτά ή όχι σε κάποιο άλλο σχολείο από την ημέρα εξαφάνισης του.

Όπως πληροφορούμαστε από την μητέρα, μετά από σχεδόν δυο μήνες αγωνίας έλαβε σχετική-απάντηση από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων ότι αποφασίστηκε η προκαταρκτική διερεύνηση για τα γεγονότα της υπόθεσης εναντίον των εμπλεκόμενων μελών της αστυνομίας.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (19:15- 09/04/2019)

Eπικοινώνησε πριν από λίγο με το ThemaOnline ο πατέρας του 6χρονου και μας ανέφερε ότι εδώ και κάποιες μέρες έχει κινήσει διαδικασίες ώστε το παιδί να έρθει σε επαφή με τη μητέρα. Τόνισε ότι στόχος του είναι να διαφυλάξει την σωστή διαβίωση του παιδιού του και όχι να προκαλέσει ανθρώπινο πόνο. 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top