Η Ευρώπη δίνει €17,7 εκατ. για έργα στα κατεχόμενα – Ανάμεσα τους και η επέκταση του Πεδιαίου

Η Ευρώπη δίνει €17,7 εκατ. για έργα στα κατεχόμενα – Ανάμεσα τους και η επέκταση του Πεδιαίου

Το έργο αποκατάστασης του Πεδιαίου και η επέκταση του γραμμικού πάρκου εκατέρωθεν της νεκρής ζώνης ήταν μεταξύ των έργων που παρουσιάστηκαν, στο πλαίσιο εκδήλωσης, στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου ανακοινώθηκε επίσης η νέα χρηματοδοτική διευκόλυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αρχικό προϋπολογισμό ύψους €17,7 εκ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η χρηματοδότηση εντάσσεται στο Πρόγραμμα Βοήθειας της ΕΕ προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα και έχει διάρκεια τρία χρόνια, ενώ θα παρέχεται επιπρόσθετη χρηματοδότηση σε ετήσια βάση.
 
Η «Τοπική Χρηματοδοτική Διευκόλυνση Υποδομών» ή ΤΧΔΥ, όπως ονομάζεται, θα διαθέτει συντονιστική επιτροπή και ένα συμβουλευτικό όργανο, με στόχο να φέρνει κοντά τους ενδιαφερόμενους σε τακτική βάση για τον έλεγχο και την υποστήριξη των δικαιούχων, καθώς και για την κατάθεση συστάσεων για επιλεγμένα προς χρηματοδότηση έργα.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τραγωδία στη Γεροσκήπου: Θλίψη για τον 28χρονο Χαράλαμπο - «Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ» - Φωτογραφία

Τραγωδία στη Γεροσκήπου: Θλίψη για τον 28χρονο Χαράλαμπο - «Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ» - Φωτογραφία

Θλίψη προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος του 28χρονου Χαράλαμπου Κωμοδρόμου, ο οποίος εντοπίστηκε αναίσθητος το πρωί της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή της Γεροσκήπου στην Πάφο.

BEST OF TOTHEMAONLINE