ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΝΕΤΗ πρόκριση στον τελικό η Ανόρθωση και… βάζει υποψηφιότητα για ΤΡΕΜΠΛ!

ΑΝΕΤΗ πρόκριση στον τελικό η Ανόρθωση και… βάζει υποψηφιότητα για ΤΡΕΜΠΛ!

Υποψηφιότητα για «τρεμπλ» έβαλε η Ανόρθωση, που στον δεύτερο ημιτελικό του φάϊναλ – φορ του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α΄ Κατηγορίας Γυναικών, κέρδισε στο Λευκόθεο τον Korantina Homes Παφιακό με 3-0 σετ και έδωσε ραντεβού το Σάββατο στις 18:00 απέναντι στην Robo Markets ΑΕΛ, στον μεγάλο Τελικό διεκδικώντας το 7ο της Κύπελλο.

Η Ανόρθωση ήταν ανώτερη κυρίως στο δεύτερο σετ απέναντι στον πρωτοεμφανιζόμενο σε ημιτελικά Korantina Homes Παφιακό που έκανε φοβερή προσπάθεια και πάλεψε πολύ το πρώτο και τρίτο σετ.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Korantina Homes Παφιακός αιφνιδίασε την Ανόρθωση και προηγήθηκε στο πρώτο σετ (04-06). Οι «πρωταθλήτριες» όμως αντέδρασαν και με την Άντρεα Χαραλάμπους έστειλαν το σετ στο πρώτο τεχνικό τάϊμ -άουτ προηγούμενες (08-06).

Ένα μπλοκ της Σταυρινίδου, αλλά και ένας άσος της Βασιλείου έφεραν το σετ στο (10-06) για την Ανόρθωση. Τα «φαρμακερά» σέρβις της Κιγιάκοβα έφεραν το νταμπλ – σκορ (14-07) για την Ανόρθωση που άρχισε να ελέγχει το σετ.

Ο Korantina Homes Παφιακός με προσπάθειες της Μίλκα προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ, αλλά η Καετάνο είχε την απάντηση (16-10).

Η Ανόρθωση ξέφυγε (19-14), αλλά ο Korantina Homes Παφιακός ανασυντάχθηκε και με άσο της Βέρμπλ μείωσε σε (19-18). Η Ανόρθωση τελικά πήρε αυτό που ήθελε τελικά κερδίζοντας το σετ με 25-20 και προηγήθηκες με 1-0 σε 25 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ το σέρβις της Ανόρθωσης δυσκόλεψε τον Korantina Homes Παφιακό και οι τυπικά γηπεδούχες πήραν μια ισχνή διαφορά (05-03), την οποία όμως η ομάδα του Μασιά εξανέμισε (05-05).

Οι πρωταθλήτριες επανήλθαν και με άσο της Ριαλά πέτυχαν το +3 (08-05) στο πρώτο τεχνικό τάϊμ – άουτ. Με «όπλο» τα σέρβις της Καετάνο η Ανόρθωση πήρε γερό προβάδισμα πέντε πόντων (12-07).

Σε βραζιλιάνικη «μονομαχία» εξελίχθηκε σε κάποιο σημείο ο ημιτελικός αφού Καετάνο και Μίλκα μονοπωλούσαν τις επιθέσεις με τη «Μεγάλη Κυρία» να εξασφαλίζει διαφορά έξι πόντων (16-10).

Το «ρουν» του σετ οδηγούσε προς την πλευρά των Αμμοχωστιανών που προηγήθηκαν (20-10) με την Βάσω Ριαλά. Η Ανόρθωση διασφάλισε το σετ το οποίο κέρδισε 25-13 και προηγήθηκε με 2-0 σε 23 λεπτά.

Η «Μεγάλη Κυρία» προηγήθηκε με (06-03 και 08-05) στα αρχικά στάδια του τρίτου σετ, παρά την προσπάθεια του Korantina Homes Παφιακού.

Η Ανόρθωση έλεγχε τον αγώνα, άνκαι η ομάδα της Πάφου δεν την άφηνε να «ανασάνει» και μείωσε σε (11-10). Ένα μικρό σερί της Ανόρθωσης με την Βέρμπλ να χτυπά στο φιλέ έδωσε την ευχέρεια στην πρωταθλήτρια ομάδα να προηγηθεί (13-10).

Στο σημείο αυτό η Τζουλιάνα Καετάνο έδωσε πολλές βοήθειες στην Ανόρθωση που εξασφάλισε διαφορά πέντε πόντων (16-11).

Η Βάσω Ριαλά βοήθησε στο σέρβις χαλώντας την υποδοχή του Korantina Homes Παφιακού που και το σκορ με διπλό μπλοκ ανέβηκε στο (19-11).

Τα δεδομένα δεν διαφοροποιήθηκαν ιδιαίτερα άνκαι ο Korantina Homes Παφιακός μείωσε με την Ανόρθωση να κερδίζει 25- 20 και τον ημιτελικό με 3-0 σετ.

Τα σετ: 25-20, 25-13, 25-20.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (ΑΛ. ΜΠΟΣΚΟΒΙΤΣ): Κιγιάκοβα, Σταυρινίδου, Χαραλάμπους, Καετάνο, Ριαλά, Βασιλείου – Λίμπερο: Δαϋίδ.

Korantina Homes ΠΑΦΙΑΚΟΣ (ΣΤ. ΜΑΣΙΑΣ): Tολεντίνο, Μίλκα, Γιωργάλλα, Τίλεϊ, Βέρμπλ, Τάκη – Λίμπερο: Κουππή. – Αλλαγές: Δημητρίου, Χριστοδούλου.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Α. Δανιήλ και Δ. Κουκούνης. Παρατηρητής Διαιτησίας ήταν ο Παντελής Τοφή και Αγώνα ο Ι. Χριστοφόρου.

Πηγή: new.volleyball.org.cy

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



Εισήγηση ΑΚΕΛ για ενεργειακά: Κίνητρο για επανέναρξη των συνομιλιών - Διπλωματική τόλμη ή πολιτική αφέλεια;

Εισήγηση ΑΚΕΛ για ενεργειακά: Κίνητρο για επανέναρξη των συνομιλιών - Διπλωματική τόλμη ή πολιτική αφέλεια;

Τη θέση ότι τα ενεργειακά θα μπορούσαν να «σπρώξουν» τη διαδικασία στο κυπριακό επαναλαμβάνει με φορτικό τρόπο το ΑΚΕΛ, το οποίο ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συζητηθεί η πρότασή του. Σε δηλώσεις του ο ΓΓ του κόμματος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε πως το ΑΚΕΛ από το τον Δεκέμβρη του 2020 έχει δώσει συγκεκριμένη πρόταση και στον τέως Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και στον Νίκο Χριστοδουλίδη, για το «πως μπορούμε να βγούμε μπροστά».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top